Vije-sti

Apple Music stigao u Hrvatsku!

Apple Music stigao u Hrvatsku!

Novi streaming servis napokon je na hrvatskom tržištu!

Pored Deezera, domaća će publika od sada moći preslušavati glazbu i preko streaming servisa Apple Music. 

Prvih šest mjeseci korištenja usluge je besplatno, a uslugu je moguće dalje koristiti za 44,99 kn mjesečno.

Uz Island i Sjevernu Makedoniju, od europskih država, Hrvatska je tako postala jedna od 52 zemlje u kojima je Apple s današnjim danom proširio svoju glazbenu uslugu. Sada taj servis nudi izbor od 60 milijuna pjesama na tržištima ukupno čak 167 zemalja.

HDS ZAMP sa zadovoljstvom najavljuje dolazak ovog servisa kao novi korak u razvoju tržišta digitalne glazbe u Hrvatskoj.

Prošlog smo tjedna konačno dočekali potpisivanje ugovora s Appleom, pa je bilo jasno da će usluga uskoro startati i kod nas. Kao što je vidljivo iz činjenice da je usluga istog dana postala dostupna na 52 nova tržišta, veliki servisi se na takve poslovne korake odlučuju samo po vlastitim pravilima. Već godinama činimo sve da što više ubrzamo dolazak ovog i drugih velikih digitalnih servisa k nama, ali to ovisi samo o njihovim poslovnim odlukama - komentira glavni direktor HDS ZAMP-a, Nenad Marčec, i dodaje: U svakom slučaju, iznimno smo zadovoljni time što konačno Apple nudi ovu uslugu i u Hrvatskoj. Nadamo se da će ona otvoriti pristup do nove publike svim našim članovima, autorima. I hrvatska publika dugo čeka ovu uslugu a publika svijeta sad će lakše upoznati i zanimljivu glazbu iz naše zemlje. Nadamo se da će se isto uskoro dogoditi i sa servisom Spotify, kojeg već dugo čekamo ovdje.

Iznenadni poslovni korak je dio Appleova globalnog proboja na nova tržišta s ovom, ali i drugim popularnim aplikacijama, kao što su App Store, Apple Arcade ili iCloud, od kojih su mnoge u Hrvatskoj otprije dostupne. Oduševljeni smo što sad donosimo omiljene Appleove usluge u više zemalja nego ikad - izjavio je Oliver Schusser, potpredsjednik odjela Apple glazbe i međunarodnog sadržaja. Nadamo se da će naši pretplatnici uživati otkrivajući nove omiljene aplikacije, igre, glazbu i podcast sadržaje, a mi ćemo nastaviti na njima promovirati najbolje svjetske kreativce, umjetnike i developere.

Novi pretplatnici na uslugu Apple Music u Hrvatskoj imaju čak 6-omjesečni besplatni probni period. Nakon isteka tog roka, mjesečna cijena servisa ovisit će o pretplatničkom paketu, ali Apple će nesumnjivo biti konkurentan svim postojećim digitalnim servisima na hrvatskom tržištu. S obzirom na ovaj globalni potez Applea, za očekivati je skori dolazak i ostalih velikih igrača, posebno švedskog servisa Spotify, i na naše tržište.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni