Vije-sti

Ariana Grande, Lady Gaga i Megan Thee Stallion predvode popis nominacija za MTV VMA 2020

Ariana Grande, Lady Gaga i Megan Thee Stallion predvode popis nominacija za MTV VMA 2020

Inače spektakularna dodjela glazbenih nagrada, MTV VMA, ove će se godine održati, ali u potpuno drugačijem obliku.

30. kolovoz zakazan je kao službeni datum ceremonije na kojoj će sudjelovati veoma ograničen broj publike. Nakon što se diskutiralo hoće li se uopće održati, dogovoreno je da će se događaj moći pratiti diljem svijeta uživo, putem live streama, a objavljene su i nominacije.

Najviše nominacija dobile su Lady Gaga i Ariana Grande, čija je suradnja u pjesmi "Rain On Me" nominirana u kategorijama za video godine, pjesmu godine, najbolju suradnju, najbolju pop pjesmu, najbolju kinematografiju, najbolji vizualni efekti i najbolju koreografiju. 

Megan Thee Stallion također je nominirana u nekoliko kategorija i to za izvođača godine, pjesmu godine i najbolju hip hop pjesmu za "Savage", koja je u potpunosti poharala društvenu mrežu TikTok. 

JuiceWRLD prvi je izvođač, nakon Notorious B.I.G.-a koji je posthumno nominiran u kategoriji video godine, i to za pjesmu "Godzilla" koja je nastala u suradnji s Eminemom. Također je nominiran u kategoriji najbolje hip hop pjesme. 

Billie Eilish, nakon što je prošle godine osvojila tri nagrade, ove je godine dobila nominaciju u kategorijama video godine i pjesma godine za "everything i wanted".

Ove godine je ukinuta kategorija za najbolju pjesmu dance glazbe, a vraćena kategorija alternativne glazbe u kojoj su nominirani spotovi Lane Del Rey, The 1975 i Finneasa. Sukladno nedavnoj karanteni, dodali su dvije kategorije - najboljeg spota snimljenog od kuće i najbolji karantenski nastup. Među nominiranima su se, između ostalih, našli Ariana Grande i Justin Bieber sa "Stuck With U" te Drake s "Toosie Slide" koji je također poharao društvenu mrežu TukTok. 

Najbolji novi izvođač i "Push" izvođač godine sada su jedna kategorija - "Push najbolji novi izvođač", a nominirani su Roddy Rich, Doja Cat, YUNGBLUD, Jack Harlow, Lewis Capaldi i Tate McRae.

Dodjela će se održati u New Yorku.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni