Vije-sti

Besplatna projekcija filma Scream For Me Sarajevo u Vintage Industrialu

Besplatna projekcija filma Scream For Me Sarajevo u Vintage Industrialu

Vintage Industrial Bar i Udruga „Točka kulture“ kreću zajedničkim snagama s novim filmskim projektom ROCUMENT U VIB-u koji će otvoriti s projekcijom fantastičnog dokumentarnog filma „Scream For Me Sarajevo“, autora Jasenka Pašića i redatelja Tarika Hodžića, u produkciji Prime Time Production.

„Scream for Me Sarajevo“ zapanjujuća je priča najnevjerojatnijeg koncerta kojeg je 1994. u opkoljenom Sarajevu održao Bruce Dickinson, pjevač kultnog heavy metal benda Iron Maiden.  U film su se uspjeli uklopiti svi segmenti i akteri ovog događaja koji je na trenutak sve građane Sarajeva sklonio od ratnih strahota i užasa. „Scream For Me Sarajevo" predstavlja jedan od najznačajnijih dokumentarnih filmova o opsadi Sarajeva.

Na Sarajevo Film Festivalu „Scream For Me Sarajevo“ osvojio je najveću ocjenu publike svih vremena, a od tada je prikazan na 20 festivala širom svijeta i osvojio 10 različitih nagrada.


VIŠE O PROGRAMU I AKTIVNOSTIMA:
U sklopu aktivnosti projekta “Rocument u VIB-u” prikazat će se široj publici izbor od osam značajnih hrvatskih i svjetskih glazbenih dokumentaraca nezavisne produkcije koji su prethodnih godina obilježili filmsku industriju i glazbeno-kulturnu scenu.
Važan segment ovog projekta je i besplatna radionica produkcije glazbenih dokumentarnih filmova s kojom krećemo ubrzo u Vintage-u.
Program i projekcije su u potpunosti besplatni za sve gledatelje/ice i posjetitelje/ice. Cjelokupan program „Rocument u VIB-u“ će se održati uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera i na otvorenom prostoru u vrtu Vintage Industrial Bar-a.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni