Vije-sti

Big Strip Gorila u Tvornici promovira album prvijenac

Big Strip Gorila u Tvornici promovira album prvijenac "Moment"

Indie-rock band Big Strip Gorila predstavit će upravo objavljeni debitantski album "Moment" u srijedu 7. prosinca u Tvornici Kulture.

Big Strip Gorila album prvijenac najavio je singlom "Sudar s istinom". Sniman u suradnji s producentom Borisom Fischerom, "Moment" donosi svih pet singlova kojima su se Big Strip Gorila već nametnuli kao jedan od najperspektivnijih ovdašnjih sastava. Uz "Negacija savršene priče", "Dresden", "Bermudski trokut", "Što sada kada smo zaspali" i "Bez treme", na albumu se nalazi čak sedam novih pjesama kojima samo potvrđuju da je, unatoč njihovom svježem stupanju na scenu, riječ o svirački i autorski sjajnom bendu.

Bend autorski potpisuje sve pjesme na albumu. Aranžmane su izradili u suradnji sa svojim producentom, naslovnu ilustraciju albuma potpisuje Krunislav Stojanovski, fotografije Toni Mijač, a likovno oblikovanje albuma Jana Dabac.

Album "Moment" dolazi kao kruna uspjeha u proteklim mjesecima tijekom kojih je njihov posljednji singl "Bez treme" zavladao MTV regionalnom top-listom i zasjeo na prvo mjesto. Bend je ranije ove godine dobio i jedno od najvećih mogućih priznanja vlastitih kolega kada su članovi legendarnog Bijelog dugmeta snimili s njima pjesmu "Zar ne vidiš da pravim budalu od sebe".

Big Strip Gorila 2013. objavljuju prvu pjesmu "Negacija savršene priče" na prvoj hrvatskoj indie kompilaciji "Tragovi" u izdanju Croatia Recordsa, a već sljedeće godine promoviraju singl i spot za pjesmu "Dresden" s kojim se predstavljaju na prvom RockOff festivalu. U 2015. Gorile objavljuju još dva singla, "Bermudski trokut" i "Što sada kada smo zaspali" koji se pričom iz videospotova nastavljaju na prethodni "Dresden", i ponovo se vraćaju na sjajan nastup u finalu RockOffa ove godine. Dosad je bend odsvirao mnoštvo koncerata i festivala, među istaknutijim nastupima su banjalučki Jelen Demofest, Terraneo festival, Ferragosto festival, West Herzegowina Fest, Mars Moon, Rock kamp Orsula, međunarodni Emergenza festival i FER Brucošijada 2015. Zajednička kretivna energija koja ih okuplja cijelo vrijeme izrodila je album prvijenac.

Koncertom u Tvornici, ova dinamična, gitaristički pogonjena četvorka koju čine Mateo Patekar (bubnjevi), Marko Jankek (vokal i gitara), Mate Palestrina Mazić (solo gitara) i Tomislav Čanković (bass) predstavit će jedan od najsnažnijih indie-rock debitantskih albuma na našoj sceni.

Ulaznice su u pretprodaji 20 kn, a na dan koncerta 25 kn.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
www.entrio.hr
Aquarius CD shop - Branimir centar, Kneza Branimira 29, Zagreb
Aquarius CD shop, Varšavska 13, Zagreb
Atlas Arena centar, Ulica Vice Vukova 6, Zagreb
Atlas, Teslina 7, Zagreb
Atlas Westin, Izidora Kršnjavoga 1, Zagreb
Atlas Zrinjevac, Zrinjevac 17, Zagreb
Croatia Records, Bogovićeva ulica 5, Zagreb
Dancing Bear, Gundulićeva ul. 7, Zagreb
Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
Printaonica kod Bijelog čarobnjaka, Ilica 76, Zagreb
Record Store, Tkalčićeva 34, Zagreb
Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni