Vije-sti

Black Pumas iduće ljeto na Tvrđavi sv. Mihovila!

Black Pumas iduće ljeto na Tvrđavi sv. Mihovila!

Udarne pjesme „Fire“, „Colors“, „Black Moon Rising“ i „Touch The Sky“ imaju neograničen rok trajanja i bezvremensku privlačnost, a šestočlana koncertna postava Black Pumas je gotovo nezaobilazan izbor za svakog ozbiljnog klupskog i festivalskog promotora, pa tako stižu i u Šibenik.

Bend iz Austina, za kojeg kritika predviđa veliku budućnost, osnovan je  2018. godine, kada je već na prvom susretu, zaiskrilo između Erica Burtona i Andriana Quesade - kako sami kažu, za strelovit uspjeh Black Pumas zaslužna je njihova, gotovo mistična, glazbena povezanost. Sve je počelo kada je iskusan gitarist, producent i dobitnik već jednog Grammyja - Adrian Quesada (Grupo Fantasma, Brownout) krenuo u potragu za pjevačem koji se trebao uklopiti u novo glazbeno poglavlje, na čijim je instumentalima Quesada samostalno radio. Nakon bezuspješnog traganja za glasom posebne emocije, Quesada je preko zajedničkog prijatelja došao do Erica Burtona, pjevača koji je glazbeno iskustvo stekao u gospel i kazališnim nastupima u Santa Monici i kao ulični glazbenik.

Adrian i Eric su već tijekom svog prvog susreta u studiju, u samo jednom danu, snimili prve singlove - Black Moon Rising i Fire, a nedugo zatim formirali su Black Pumas koji su u Austinu stekli ogromnu popularnost što je dokazala i nagrada za najbolji bend na prestižnom Austin Music Awards-u koju su dobili 2019. godine. Burton je ubrzo predstavio nekoliko vlastitih pjesama koje su dodatno obogatile bend različitim glazbenim utjecajima, a jedna od njih je i Colors koju je Eric napisao jednog sunčanog popodneva, na krovu ujčeve kuće. Pjesma je postala viralni hit s preko 18 milijuna pregleda s kojim su se Black Pumas početkom ove godine, kao nominirani za nagradu Grammy u kategoriji najboljeg novog izvođača, predstavili na popularnim svjetskim TV emisijama, od Ellen pa do emisije Jimmyja Fallona.

Wu Tang Clan je susreo Jamesa Browna“ – slikovit je osvrt na zanimljiv spoj glazbenih utjecaja u bendu za koji se, izlaskom istoimenog albuma pod ATO Labelom (inače matičnom kućom Alabama Shakesa, Lee Ann Womack ili King Gizzard & The Lizard Wizard), počela otimati glazbena scena.

Black Pumas u Šibenik stižu 27. srpnja 2021. godine, a ulaznice u regularnoj prodaji  po cijeni od 260 kn potražite od srijede, 16.9. u 12 sati:

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni