Vije-sti

BluVinil uživali u drugačijem okruženju na dodjelama Rock&Off-a:

photo: BluVinil, credit: Filip Kovačević/Rock&Off

BluVinil uživali u drugačijem okruženju na dodjelama Rock&Off-a: "Nadamo se da se vidimo i dogodine!"

BluVinil je šibenski bend koji je protekle godine oduševio kritiku i publiku svojim albumom prvijencem "Apaši", a na dodjeli nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off predstavili su se singlom "Komarac".

Iako su nastupali u drugačijem izdanju i to na krovu zgrade na zagrebačkom Vrbiku, ovaj bend je pokazao zbog čega će se o njima još dugo pričati, a svoj nastup komentirali su i sami. Kao i nastup Irene Žilić kojeg ste imali prilike već vidjeti, i njihov je nastup snimljen dronom u večernjim satima nad Zagrebom.

"Naprosto smo uživali svirati u takvom okruženju. Pred nama se pružao prekrasan pogled na Zagreb i na njegova svjetla u noći - što je stvarno kreiralo jedinstven ambijent. Od srca se zahvaljujemo čitavoj organizaciji Rock&OFF-a što su nam priuštili ovakvu priliku - nadam se da se vidimo i dogodine", rekao je frontmen benda, Matej Nakić.

Na dodjeli nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off nastupili su Alejuandro Buendija, BluVinil, Boris Štok, Irena Žilić, Je Veux, Mark Mrakovčić, Nika Turković, One Possible Option i Zvjezdan Ružić. Svi koncerti uskoro će biti dostupni na službenom YouTube kanalu Rock&Off-a.

Podsjetimo, Je Veux je trijumfirala na dodjeli nagrada te je kući otišla s čak četiri kipića. Osvojila je nagrade u kategorijama "Album godine", "Pjesma godine", "Veliki prasak godine" te za "Pop&Off" izvođača godine. J.R. August je dobio nagradu za "Rock&Off" izvođača godine, Alejuandro Buendija dobio je titulu "Rap&Off" izvođača godine, "Elektro&Off" izvođač godine je pocket palma, Chui su odnijeli pobjedu u "Jazz&Off" kategoriji, dok je "Iskonova nagrada publike" pripala Goranu Baretu i njegovim Majkama. Nagrada "Koncertnog izvođača godine" pripala je svima koji su bili nominirani. Stručna komisija tako je odlučila zbog protekle godine, koja je zaista bila zahtjevna za sve glazbenike. ABOP, Damir Urban, Jonathan, J.R. August i Porto Morto uspjeli su održati koncerte u ekstremno teškim uvjetima te su unatoč pandemiji koronavirusa održali živom svoju glazbu i razveselili publiku.

Pokretač nagrade je Hrvatsko društvo skladatelja, organizator nagrade je Unison, koproducenti su Tvornica kulture i Unison te glavni sponzor Iskon.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni