Vije-sti

Breljanski sastav Ischariotzcky ima novi singl „Fury of the Nile“!

photo: Ischariotzcky, credit: Andrea Topić

Breljanski sastav Ischariotzcky ima novi singl „Fury of the Nile“!

Joško Klarić odvažio se spojiti klasiku s već prepoznatljivim indie pop zvukom koji je njegovao u svojim dosadašnjim skladbama.

Glazbena suradnja sada je ostvarena s violinistom Borisom Tajmom, autorom gudačkih dionica koje su doprinijele filmskom dojmu cijele pjesme. Boris je svratio do mene prošlog ljeta, imao je nastup u Makarskoj, i odlučili smo bez nekog posebnog koncepta započeti zajedničku pjesmu. Kako je on violinist, bilo je sasvim jasno da će gudači biti sveprisutni - izjavio je Klarić.

U ovoj pjesmi nimalo ne bježi od igranja s TC Heliconom i svoj glas provlači kroz efekte koji daju zloslutnu atmosferu i nagovještaj strahote. Bilo da se radi o ljutnji, ogorčenosti ili povrijeđenosti, utrenucima kad nije moguće ostvariti smislenu komunikaciju s osobama do kojih nam je stalo, kontroliranje unutarnjih demona postaje Sizifov posao i najmanje neslaganje može te osjećaje iznijeti iz dubine na površinu. Tako vrhunac pjesme donosi Klarićeve urlike i pucanje glasa pod utjecajem emocija. Akademski grafičar Duje Medić napravio je vizual koji prikazuje dva lica, okrunjenu ženu i okrunjenu ludu, nad kojima kao tema visi smrt od koje nema bijega. Nil tako postaje simbol katastrofe ispred čijeg bijesa nema spasa. Ischariotzcky ovom pjesmom slušatelja odvodi na neko mračnije mjesto gdje kroz apstraktan tekst stvara svoje vlastito značenje pjesme.

 

 

Uz pomoć svojih suradnika Gorana Stojkića (BONK studio), Dominika Ćorića (BONK studio), Tomislava Dugandžića (Plutons Productions) i Luke Hrgovića (Slice of life), Joško Klarić kao redatelj koristi rustikalni i prekrasan breljanski krajolik kako bi naglasio dramatičnost pjesme

S prethodnim singlom „Commitment”, Ischariotzcky je napravio proboj na inozemno tržište i sve jasnije otkriva smjer u kojem ide nadolazeći album. Novi singl Ischariotzckog „Fury of the Nile“u izdanju LAA / Basic & Rough dostupan je putem svih digitalnih glazbenih platformi.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni