Vije-sti

Brian Johnson (AC/DC) u priopćenju naglasio kako ne ide u mirovinu

Brian Johnson (AC/DC) u priopćenju naglasio kako ne ide u mirovinu

Nakon medijskih nagađanja o njegovu odlasku iz benda, frontmen benda AC/DC objavio je detaljno priopćenje u kojem objašnjava svoje zdravstveno stanje i planove za budućnost.

Pjevač je izjavio: "Kao što većina fanova AC/DC-ja zna, preostali dio AC/DC-jeve svjetske turneje "Rock or Burst", uključujući 10 odgođenih američkih koncerata, prema novom rasporedu ima gostujućeg pjevača. Osobno želim objasniti razlog zato jer mediji nisu na dobar način prenijeli ono što fanovi benda zaslužuju znati. 7. ožujka, nakon niza pregleda od strane priznatih liječnika, obaviješten sam kako ću, ukoliko nastavim nastupati, u potpunosti izgubiti sluh. Užasnust vijestima toga dana, postao sam svjestan da moj djelomičan gubitak sluha utječe i na moj performans na pozornici. Zbog poteškoća na bini, bojao sam se da će kvaliteta izvedbe biti ugrožena te takvo nešto nisam mogao dopustiti. Naši obožavatelji zaslužuju da moja izvedba bude na najvišoj razini, a ako im ja iz nekog razloga to ne mogu pružiti – ne želim razočarati ili time osramotiti bend. Nisam dezerter i volim dovršiti ono što sam otpočeo, ali morao sam poslušati savjete liječnika. To je bio najmračniji dan mog profesionalnog života."

Johnson je istaknuo kako u dogledno vrijeme sigurno neće moći nastupati te kako je rizik od znatnog ili potpunog gubitka sluha jednostavno postao prevelik.

"Osobno sam shrvan ovakvim razvojem događaja. Emocionalno iskustvo kroz koje sad prolazim, gore je od ičeg u mom životu. Biti dio AC/DC-ja, stvarati glazbu i nastupati pred milijunima odanih fanova tijekom proteklih 36 godina, posao je kojim se bavim cijeli život. Ne mogu zamisliti život bez toga, ali sada nemam izbora. Sigurno je to da ću uvijek biti s AC/DC-jem..."

U emotivnom priopćenju, Johnson se zahvalio obožavateljima i rekao da će se posvetiti medicinskim tretmanima, kako bi poboljšao sluh i ponovno se vratio na pozornicu.

Podsjećamo kako je tijekom vikenda AC/DC u medije pustio svoju izjavu u kojoj stoji kako će Axl Rose zamijeniti Johnsona na ostatku turneje, ali niti bend niti Johnson ne znaju što im budućnost donosi.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni