Vije-sti

Dangerous Waters J.R. Augusta na prvom mjestu najprodavanijih vinila

Dangerous Waters J.R. Augusta na prvom mjestu najprodavanijih vinila

Na nedavno održanoj dodjeli nagrada Porin, J.R. August osvojio je čak tri statue, uključujući i onu najbitniju, za album godine. J.R. August je publiku osvojio svojim neprikosnovenim talentom, a album Dangerous Waters dobio je mahom sjajne kritike te je objavljen i kao bogato opremljeno dvostruko LP izdanje.

Poseban je užitak slušati J.R.-ova glazbena remek-djela na vinilu, a da je to nešto što njegovi obožavatelji posebno cijene potvrđuje i to što se LP Dangerous Waters nalazi na prvom mjestu domaće top liste vinila

Osim prvog mjesta na listi najprodavanijih vinila, J.R. se s dva izdanja – prvijencem i kolekcijom EP-jeva Murky Waters – nalazi visoko rangiran i na top listi prodaje. Murky Waters J.R.-ova je kolekcija tri EP izdanja: Tea Party With Mr. Death, Tales From the Forest i Change of Seasons.

Zoran Tučkar za glazbeni portal Ravno do dna o ovom izdanju piše: "Koncept albuma Murky Waters je relativno jednostavan – svojim uglavnom živahnim brojevima predstavlja kontrapunkt mirnom, meditativnom i iskupljujućem Dangerous Waters. Na albumu Murky Waters August se predstavlja kao nemirna duša spreman hodati poročnom stranom života, te biti svjestan posljedica (kad se stvari učine, ne mogu se poništiti, kaže u jednoj prigodi). Ako je Dangerous Waters zvuk nedjelje ujutro, tišine praćene crkvenim zvonima i odlaskom na misu, Murky Waters je raskalašena subota navečer u kojoj je zvuk korijenskih američkih žanrova podjednako zvuk usamljenosti i želje za sladostrasnim zadovoljstvima."

J.R. August nastupit će 21. lipnja na Tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku u sklopu jednodnevnog Let’s Rock festivala i to je prilika koja se ne propušta – J.R. i njegov prateći sastav na prekrasnoj lokaciji za prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni