Vije-sti

Demofest otvorio natječaj za jubilarno 10. izdanje festivala

Demofest otvorio natječaj za jubilarno 10. izdanje festivala

Demofest, najveći regionalni festival demo bendova, ove godine proslavlja 10 godina postojanja! Očekuje se da se ovaj jubilej proslavi 10 puta bučnije, 10 puta luđe, 10 puta bolje nego do sada! A, to je nemoguće bez samih izvođača.

Ova vijest treba se prenjeti do svih onih s gitarama, palicama, klavijaturama, do onih u garažama, vježbaonicama, do onih s talentom i onih s mnogo volje, do onih koji vjeruju u kvalitetu, a ne u kvantitetu, koji se slušalicama i palicama bore protiv šunda i kiča, do onih koji ne odustaju. 
Dojavite im neka se prijave na Demofest i zajedno proslavite 10. rođendan Demofesta!

Kako bi ste se prijavili, na adresu demofest.konkurs@gmail.com. pošaljite:
Detaljno ispunjenu Prijavu koja se nalazi na stranici www.demofest.org,
Detaljno ispunjenu i potpisanu Izjavu o autorskom djelu (skeniranu ili fotografiranu) kako bi dokazali da su vaše pjesme stvarno vaše, 
Dvije pjesme u MP3 formatu. Rock, reggae, hardcore, rap, punk, rap-core, hardcore punk, hardcore punk-rap, jazz, world music, metal, nu-metal, black metal i svih ostalih 900 vrsta metala i drugih muzičkih pravaca. Nema žanrovskih ograničenja!
Tekstove pjesama u .doc (Word) ili .txt (Notepad) formatu. 
Fotografiju benda u JPG ili JPEG formatu. Minimalne rezolucije veće od 900x600 px. 
Svaki bend koji pošalje prijavu na svoju Facebook stranicu dužan je postaviti status: "I ja sam se prijavio na Demofest!" (tagirati stranicu Demofesta)

Zašto se prijaviti?
Od svih prijavljenih u vrijeme trajanja natjecanja, koji će biti otvoren do 15. ožujka, žiri će izabrati najbolje, najtalentiranije, one koji imaju što da kažu i pokažu, a koji će se predstaviti publici Demofesta ovog ljeta na Kastelu i možda osvojiti jednu (ili više) od nekoliko nevjerojatnih nagrada u iznosu od nekoliko tisuća eura ili neki od instrumenata. Ali, svakako će imati priliku da svi osvoje srca potencijalnih fanova, a to je najvažnije, zar ne? 
I da ne zaboravimo.
Osnovni uvjet (da bi žiri uopće uzeo prijavu demo benda u razmatranje) je da bend nema izdat album od strane izdavačke kuće, niti potpisan ugovor s izdavačkom kućom koja je registrirana na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije ili Makedonije. Don't try and cheat. Demofest možda jeste tek desetogodišnjak, ali nije naivan desetogodišnjak!
Rezultati natječaja biti će objavljeni u lipnju, kada će biti priopćena i imena ovogodišnjeg žirija.

Sve informacije možete pronaći na stranici http://demofest.org/konkurs-2017/

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni