Vije-sti

Detmeć objavili dva live video spota s koncertne promocije albuma

Detmeć objavili dva live video spota s koncertne promocije albuma "Na rubu"

Otkad je rap rock bend Detmeć najavio debitanski album singlom “Carcosa” imali smo priliku upoznati ih na brojnim nastupima na festivalima i koncertima u Zagrebu. Sada već zamijećeni bend koji uspješno spaja rap i rock glazbu ima svoj prvi album "Na rubu".

Tu su priliku dečki iz benda iskoristili za snimanje službenih video spotova za dvije pjesme "Kamion želja" i "Hotelska soba". Live spotovi sjajan su odabir za predstavljanje ovih pjesama jer oni najbolje prenose energiju koja je bila prisutna na koncertu. Za kamerom je bio Hrvoje Podobnik - Gero, a montažu i post-produkciju radio je Saša Romić, basist Detmeća. Ova dva singla nastala su u modernoj produkciji i s tekstovima koji u sebi imaju dozu bunta, egzistencijalnih propitkivanja, emocija i energije kakvu rijetko koji bend danas ima.
Album "Na rubu" iskrena je socijalno-društvena priča mladića iz Požege koji su sve frustracije, životne i bilo koje druge prirode, pretočili u 10 sjajnih pjesama. Osim već svima nama poznatih singlova, "Dijelimo se", "Mnogo jak", "Carcosa", "Iza nas" i "Kroše" tu su još upravo predstavljeni "Kamion želja" i "Hotelska soba", te "Bijeli separe", "Život je san" i jedina suradnja na albumu, pjesma "Zamijeni me" u kojoj su ugostili jednog od najboljih hrvatskih vokala s iznimnom svjetskom karijerom, Dinu Jelušića. Sve pjesme snimane su u studiju Hard Work u Požegi kod producenta Ante Akrapa koji je već više puta dokazao svoju izvrsnost.

Detmeć nastavljaju i u ovoj godini s koncertnim aktivnostima, prvi je 20.3. u Kninu, a potom 17. travnja nastupaju prije Stillnesa u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni