Vije-sti

DIENNE -

DIENNE - "Danas vidim boje"

DIENNE smo upoznali krajem prošle godine, kada nam se predstavila svojim singlom prvijencem „Put prema istini“.

Iza umjetničkog imena DIENNE stoji mlada zadarska kantautorica Ines Piknjač, koja danas unosi boje u naše živote svojom novom pjesmom „Danas vidim boje“.

Glazbu za pjesmu „Danas vidim boje“ DIENNE je napisala na stihove Roberta Domitrovića, no isprva pjesma nije bila namjenjena za nju, otkriva nam glazbenica: Robert mi je jednog dana poslao stihove i zamolio me da napišem glazbu, kako bismo pjesmu ponudili nekome od već znanih izvođača na sceni. Robertovi stihovi su me odmah osvojili i pristala sam na ponudu. No kako su se izvođači, kojima smo ponudili pjesmu, dugo nećkali, meni je ona sve više prirastala srcu te sam je na kraju odlučila zadržati za sebe. Robertu se ideja svidjela i odlučili smo je snimiti pod mojim imenom.

 

 

Za produkciju, programiranje, miks i master zaslužan je glazbeni producent Šime Alavanja, a za aranžman Samuel Kokanović, koji je ujedno odsvirao dionicu bas gitare u pjesmi. Osim Samuela Kokanović, pjesmi su svojim instrumentalnim dionicama doprinjeli Robert Domitrović na bubnjevima, Marko Borić na udaraljkama i DIENNE na klavijaturama.

Podsjetimo, DIENNE se bavi glazbom od malih nogu. Ima klasično glazbeno obrazovanje te šesnaest godina svira klavir. Godinama je nastupala diljem Europe kao pjevačica Metal benda, a posljednjih pet godina živi u Zagrebu, gdje stvara autorsku glazbu. Zanimljivo je i to da je DIENNE strastvena ljubiteljica video igara.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni