Vije-sti

Dinosaur Jr. uskoro ponovno u Zagrebu

Dinosaur Jr. uskoro ponovno u Zagrebu

Kultni Dinosaur Jr., jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih američkih alter rock bandova svih vremena, dolaze u Tvornicu kulture u petak 24. lipnja 2016.

Alter indie rock heroji koji su u zadnja tri desetljeća utjecali na gitarističku scenu i oblikovali horde sljedbenika žanra u Hrvatsku dolaze u sklopu velike europske turneje. Na ovom nizu nastupa Dinosaur Jr. će se naći na pozornicama najvećih festivala kao što su španjolska Primavera, njemački Traumzeit, nizozemski Best Kept Secret ili francuski Pointu festival. Zagrebački nastup je jedan od rijetkih samostalnih klupskih koncerata i prilika za vidjeti ove velikane u intimnijem okruženju na zadnjem datumu turneje prije povratka u SAD.

U Zagreb Dinosaur Jr. dolazi u svojoj orginalnoj postavi (J. Mascis, Lou Barlow i Murph) kada će podsjetiti fanove na svoj doista prebogati katalog te ujedno premijerno našoj publici predstaviti nove pjesme koje će se naći na nadolazećem studijskom albumu čiji se izlazak očekuje početkom kolovoza. Hrvatska publika tako će biti jedna od prvih u svijetu koja će uživo provjeriti nove Dinosaur Jr. materijale.

Dinosaur Jr. u karijeri su objavili 10 studijskih albuma, od istoimenog prvijenca 1985. do sjajnog “I Bet On Sky” iz 2012. godine. Djelovali su u dvije faze. Prva je trajala od 1984. do 1997. kada se razilaze zbog kreativnih razmimoilaženja. Nakon osam godina pauze originalan trojac ponovo se skupio 2005. godine i nastavio s radom realiziravši tri studijska izdanja kojima će se na ljeto pridružiti i četvrto.

Band koji je u gotovo tri desetljeća izvršio nemjerljiv utjecaj na indie i alternativnu gitarističku scenu vraća se u najpoznatiji zagrebački klub nakon zadnjeg nastupa 2013. godine.

Ulaznice
Ulaznice za koncert su u prodaji po cijeni od 140 kn. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 160 kn.

Prodajna mjesta:
Dirty old shop, Tratinska 18
Rockmark, Berislavićeva 13
Aquarius CD Shop, Varšavska 13
Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
Dancing Bear, Gundulićeva 7
Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr  

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni