Vije-sti

Dive i nove nade predstavile “Zimzeleno a novo”

Dive i nove nade predstavile “Zimzeleno a novo”

Glazbena akcija Croatia Recordsa i emisije Music pub Zlatka Turkalja urodila je lijepim obradama vječnih klasika hrvatske glazbene scene. Na dvostranom LP-u nalazi se pet originalnih pjesama te isto toliko novih verzija u izvedbi mladih glazbenika.

Ovaj vrijedan diskografski projekt danas je doživio i svoje službeno predstavljanje u caffe baru Nova ploča u Bogovićevoj 5, a događanju su prisustvovale Tereza Kesovija, Radojka Šverko i Josipa Lisac kao predstavnice originalnih izvedbi ("Stare ljubavi", "Svijet je moj" i "Sreća") te Queen Of Sabe, Bang Bang i Antonela Doko ispred mladih snaga koje su ovim evergreenima udahnule novi život.

Osim izvođača na promociji su gostovali Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa, i radijski voditelj Zlatko Turkalj kao idejni začetnici i realizatori same akcije te Jadranka Rilović, glavna urednica II. programa Hrvatskog radija. Cilj ove akcije je očuvanje hrvatske glazbene kulture predstavljanjem važnih autora i njihovih pjesama mlađim generacijama.

Queen Of Sabe, Bang Bang i Antonela DokoBang Bang, Queen Of Sabe i Antonela Doko

Nakon druženja s medijima, mladi izvođači preselili su se u potkrovlje caffe bara Nova ploča gdje je uslijedilo snimanje emisije "Svijet diskografije" koja je uživo emitirana na Drugom programu Hrvatskoga radija.

LP "Zimzeleno a novo" po cijeni od 99 kuna pronađite na svim prodajnim mjestima Croatia Recordsa, te na: Webshop - iTunes - Amazon - Deezer

Popis pjesama na albumu:

1. Sreća – Antonela Doko
2. Stare ljubavi – M.O.R.T.
3. Kuća za ptice  - Queen Of Sabe
4. Negdje postoji netko – Gatuzo
5. Svijet je moj – Bang Bang
6. Kuća za ptice – Gabi Novak
7. Negdje postoji netko – Drago Mlinarec
8. Svijet je moj – Radojka Šverko
9. Sreća – Josipa Lisac
10. Stare ljubavi – Tereza

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni