Vije-sti

Dunja Knebl & Roko Margeta u Začaranoj Močvari

Dunja Knebl & Roko Margeta u Začaranoj Močvari

Kao i prethodnih godina, u Močvari će se održati koncert posvećen Ivici Baričeviću Bari, čovjeku koji je obilježio hrvatsku nezavisnu scenu u samom njenom stvaranju.

Bilo kao pokretač izdavačke kuće Earwing Records, festivala Žedno uho i Earwing No Jazz, bilo kao organizator brojnih koncerata, bilo kao glazbenik, bilo kao dizajner, bilo kao još mnogo toga što je Bara radio prije nego nas je prerano napustio.

Ovaj put koncert će održati Dunja Knebl, jedna od glazbenica koja je surađivala s Barom, a na ovom koncertu će je pratiti Roko Margeta. Sam koncert će se održati u dva dijela pa će time Dunja, istinska diva hrvatske etno glazbe, predstaviti svoja dva projekta.

U prvom dijelu Dunja pripovijeda i pjeva: "O zaboravljenim pjesmama u zaboravljenim knjigama". To je novi multimedijalni projekt neumorne Dunje, a u stvari autobiografska šetnja s knjigama iz raznih zemalja kao usputnim postajama u autoričinoj životnoj priči. Dunja je više puta isticala kako se glazbom počela baviti relativno kasno, a na planiranom albumu bit će pjesme iz knjiga-pjesmarica koje je skupljala cijeloga života, dok će u Močvari biti izvedba i nekoliko premijernih stvari. Kako glazbenica o ovom projektu kaže, jedna od najvažnijih poruka je o važnosti knjiga, u ovom slučaju onih s notama.Drugi dio koncerta Dunja će izvesti s Rokom Margetom, mladim multiinstrumentalistom (bubnjevi, udaraljke, klavijature, ukulele, gitara, frule i frulice, kalimba, swarmandal, tanpura) s kojim je 2019. snimila sjajan albuma "Svilarica svilu prede". Iako je to malo teško reći s obzirom na sve odlične glazbenike s kojima je Dunja Knebl surađivala tijekom karijere, "Svilarica svilu prede" je možda i najbolji album u njenoj bogatoj karijeri. Roko je pjesmama koje je Dunja izvodila i ranije udahnuo novi život, a da je sve napravljeno po najvišim svjetskim standardima pokazuje i uvrštenje ovog albuma na prestižnu svjetsku top listu Transglobal World Music Charts.

Dunja Knebl & Roko Margeta se vraćaju na Močvarinu pozornicu nakon nešto manje od godinu dana, a ovaj koncert ujedno je i zagrijavanje ovom dvojcu za nastup u okviru Tjedna europske baštine u portugalskom gradu Coimbra. Bez obzira na čitavu situaciju oko pandemije, rad Dunje i Roka prepoznat je i van Hrvatske pa su jedni od rijetkih domaćih glazbenika koji će ove godine svirati na međunarodnim pozornicama.

Ponedjeljak 17.5., 20:00, upad: 35 kn
Pretprodajna mjesta: entrio.hr/outlets
Online prodaja ulaznica: entrio.hr
Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni