Vije-sti

Ekskluzivno za 20. rođendan - Solomun zatvara EXIT četiri sata, a Maceo Plex i Tale of Us rade back2back!

Ekskluzivno za 20. rođendan - Solomun zatvara EXIT četiri sata, a Maceo Plex i Tale of Us rade back2back!

Deset godina nakon što je na svjetski slavnoj mts Dance Areni nastupio kao zvijezda u usponu, Solomun je danas njezin simbol i to kao jedan od vodećih svjetskih elektronskih izvođača.

Dugi niz godina ovaj kralj Ibize i svojevrsni rezident EXIT festivala nije ga mogao i zatvoriti svojim nastupom, jer su njegove noći na španjolskom otoku bile rezervirane upravo za nedjelju. Za dvadeset godina Exita, u prilici kakva se pruža samo ovog ljeta, Solomun će zatvoriti cijeli festival i to u setu od čak četiri sata što će ujedno biti i najduži nastup u povijesti Arene! Svemirskom programu koji EXIT priprema fanovima od 13. do 16. kolovoza pridružuje se još jedan neprikosnoveni producentski genij, Maceo Plex, koji priprema čak dva nastupa, jedan samostalan, a drugi kao back2back s ranije najavljenim talijanskim velemajstorima Tale Of Us! Tako je i zaokružena fantastična postava mts Dance Arene koju čine Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Amelie Lens, Black Coffee, ARTBAT, Denis Sulta b2b DJ Tennis, Dax J b2b Kobosil i mnogi drugi!

Mladen Solomun na ovogodišnjem Exitu poslavit će dvije godišnjice – festivalski dvadeseti rođendan i desetu godišnjicu svog prvog nastupa na tvrđavi! Svoj debi na festivalu imao je prije čitavog jednog desetljeća, kada je, upravo na EXIT festivalu započeo svoj pohod na svjetski vrh! Davne 2010. godine prvi put je nastupio u uvijek karakterističnom završnom terminu u ranim jutarnjim satima na mts Dance Areni, dok će ovaj put zatvoriti, ne samo Arenu, nego kompletan festival, i to nevjerojatnim setom od puna četiri sata! Njegova neraskidiva povezanost s festivalom na Petrovaradinskoj tvrđavi potvrđena je više puta, a nakon ovog debija njegova karijera munjevito je krenula k vrhu, te je vrlo brzo nakon toga postao jedna od najtraženijih zvijezda današnjice. Kralj Ibize na EXIT festival nekoliko puta donio je nevjerojatne partyje, bilo to u specijalnom formatu „Solomun+1“, kao solo nastup ili back to back set, jednom s Tale of Us, a drugi put s Dixonom! Alfa i omega svjetske house scene, rođen u Travniku, za kojeg je postalo nedovoljno reći da je najpopularniji balkanski glazbenik na svijetu, samo u proteklih par godina sa zadivljujućom lakoćom je osvojio cijeli planet. Njegova neposrednost i šarm utkane su u karizmu koju definira autentičnost podneblja kojeg ne samo da se nikad nije odrekao, već ga je s ponosom predstavio svijetu u najsuvremenijem glazbenom izrazu.

Bez obzira nazvali ga Maceo Plex, Maetrik ili Mareil Ito, ovaj ultimativni heaadliner najvećih festivala i producent maksimalnog tech house zvuka koji je samostalno promenio elektronsku muziku i obrisao žanrovske granice, za EXIT je više puta ponovio da je jedan od najboljih svjetskih festivala, štoviše istakao je da je to “jedino mjesto gdje i dan danas ima tremu”. Kubansko-američki glazbenik s trenutnom adresom u Barceloni godinama je držao DJ pult u Space-u, Amnesiji i Pachi, vodećim klubovima party epicentra sveta – Ibizi. U posebnoj kolovoskoj večeri scenom mitske Dance Arene dirigirat će zajedno sa milanskim majstorima Tale Of Us s kojima će se, nakon pojedinačnih samostalnih nastupa, spojiti u back2back za završetak programa.

 

EXIT festival od 13. do 16. kolovoza okuplja svjetske zvijezde!

Proslava dvadesetog rođendana EXIT festivala održat će se od 13. do 16. kolovoza na Petrovaradinskoj tvrđavi. Svoje nastupe potvrdili su Robin Schulz, Amelie Lens, Paul Kalkbrenner, Solomun, Maceo Plex, Boris Brejcha, Artbat, Nina Kraviz, Tale of Us, Black Coffee, Ofenbach, Burak Yeter, DJ Regard, Roni Size b2b LTJ Bukem, Meduza, Denis Sulta b2b DJ Tennis, Dax J b2b Kobosil, 999999999 live, Francois X, Juliana Huxtable, Monosaccharide, Marcel Dettmann, VTSS, SPFDJ, Laibach, Obojeni program Massimo, Goblini, Buč Kesidi, Marko Nastić, , Insolate, Andrew Meller, Ilija Djoković, Kristijan Molnar, Coeus, Space Motion, After Affair, Lag, Monosaccharide i Bokee, a nova imena očekuju se jako brzo.

 

U prodaji su četvorodnevne ulaznice po cijeni od 450 kn putem službene stranice exitfest.org i prodajne mreže Entrio.hr,

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni