Vije-sti

Ferragosto JAM - dodan 90's dance dan uz Ellu, I.Bee i Mineu

Ferragosto JAM - dodan 90's dance dan uz Ellu, I.Bee i Mineu

Ferragosto JAM najavljuje početak dan ranije. Dance 90's dan nadodan je za 1. kolovoza kada na Orahovačko jezero stižu predvodnice cro dance groznice 90ih – Ella, I. Bee i Minea. Tulum će začiniti i nezaobilazni party kralj DJ Kneža sa svojim Dance Hard programom.

Udružene dance kraljice Ella, I. Bee i Minea posljednjih pet godina uživaju hype reminiscencije na hitove 90ih. Zjedničkim redovito rasprodanim serijama koncerata stekle su fantastičnu i zapanjujuću privrženost neopterećene publike spremne na veselje i dobar retro provod. Marinela Jantoš, poznatija kao Ella, jedna je od najpopularnijih domaćih dance izvođačica. Poznata je po vamp imidžu i snažnim vokalnim sposobnostima, a njen veliki hit "Iza ponoći" postao joj je kao "prezime" te ju svrstao među ikone žanra. Nedavnim nastupom prije Dr. Albana na mega 90's partyju dokazala je svu snagu dance glazbe koja proživljava novu mladost, a na Ferragosto stiže naoružana i drugim jakim hitovima kao što su "Ponekad ludujem", "Nađi mi ritam ludi", "Deset puta" i mnogi drugi.

Ivana Banfić – I Bee neupitno je jedna od najvećih dance zvijezda hrvatske scene. Otkačena, drugačija, prva koja je u Hrvatskoj bez srama u spotovima upakirala body paint, posebno se istaknula party himnama "Šumica", "Šumica 2","Ti si bolji" i "Cigareta". Njeno koketiranje s funk i disco zvukom uz Dina Dvornika na "Nag" kao i na recentnom singlu "Vrati me u disco" pokazuju da je I Bee oduvijek imala žicu raditi po svom. Taj stav kumovao je i bogatoj diskografiji od čak devet studijskih albuma i mnoštvu osvojenih nagrada uključujući Porin za hit godine te dva Grand prix-a HRF-a.

Renata Končić – Minea probila se na scenu pop hitovima "Good Boy", "Vrapci i komarci" i "Uberi ljubicu" kojima je značajno obilježila estradu 90ih. Njen zaštitni znak oduvijek su bili nasmijanost i pozitiva pretočeni u pitki pop senzibilitet. Osim pjevačke, izgradila je uspješnu karijeru televizijske voditeljice. U tandemu s Ellom i I Bee nastupala je diljem zemlje, iznova oduševljavajući publiku živahnim flashbackom u devedesete, a jedan takav nastup trio priprema upravo i za Ferragosto JAM. Čast da na najveseliji način otvori 12. izdanje festivala na Orahovačkom jezeru, osim spomenutim dance miljenicama, pripala je i nenadmašnom DJ Kneži, glavnom "krivcu" za najotkačenije tulume i svojevrsnom simbolu euforičnog partijanja na Ferragostu.

Line-up
Finalni lineup ovogodišnjeg Ferragosta brojat će oko 50 izvođača raspoređenih na nekoliko pozornica, a dosad su već najavljeni: Vojko V, Goran Bare & Majke, Brkovi, Letu Štuke, Edo Maajka, Partibrejkers, Nipplepeople, M.O.R.T., Ogenj, Helem nejse, Čovek Bez Sluha, Mr.Lee & IvaneSky, Them Moose Rush, Domagoj Šimek, Ischariotzcky, Sfumato, Rezerve i JeboTon Ansambl.

Ulaznice
Festivalske ulaznice po cijeni od 135 kuna dostupne su putem Entrio sustava.

Od svojih početaka Ferragosto JAM usmjeren je na rock, punk, hip hop i srodne žanrove regionalne alternativne i mainstream scene. Akustične svirke tijekom dana, roštiljanje, kupanje i sportske aktivnosti te večernji nastupi raznovrsnih glazbenih imena na nekoliko pozornica prometnuli su Ferragosto u jakog i jedinstvenog igrača na mapi mnogobrojnih festivala u regiji. Ferragosto JAM organizira Dostava Zvuka.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni