Vije-sti

Frenkie predstavlja novi spot i najavljuje novi album

Frenkie predstavlja novi spot i najavljuje novi album

Popularni hip hop glazbenik Frenkie predstavlja novu pjesmu i video spot i time najavljuje početak promotivne faze svog novog albuma Reexperience. Frenkie se na pozornicu vraća dvije godine nakon svog najuspješnijeg albuma Troyanac te zajedničkog ep-a DNA kojeg je radio s producentom Billainom.

Njegova nova pjesma "Gdje god su moji" donosi nam starog energičnog Frenkija kojeg se publika pomalo i poželjela. Kao gost mu se ovaj put pridružio dugogodišnji prijatelj i kolega Kontra, a za produkciju je bio zadužen Billain. U svom klasičnom hip hop stilu, Frenkie, Kontra i Billain ponovo dokazuju da zasluženo pripadaju u sami vrh hip hop elite i sa "Gdje god su moji" donose klupsku bombu koja će na svakom koncertu izazvati opći lom. Video spot potpisuje sarajevska produkcijska kuća Pro.ba, režiju Nermin Hamzagić, a pored ovog trojca tu su i Edo Maajka kao i dj Soul, zapravo cijela Fm Jam ekipa na jednom mjestu.

 "U videu smo pokušali prikazati prošlu godinu koja je za nas bila itekako burna. Tu su brojna putovanja, nastupi, među kojim je i meni najdraži sa sarajevskom filhramonijom, snimanje našeg filma Soul Train, pa sve do rada na ovom albumu, sve to smo pokušali da upakiramo i prikažemo publici", izjavio je Frenkie.

Treba još jednom napomenuti da su Frenkie i co. prošle godine proveli pet dana u svom vlaku na putovanju kroz BiH i snimili jako zanimljivi dokumentarni film o tamošnjoj glazbenoj sceni. Tako se u filmu pored hip hop ekipe pojavljuju sevdah pjevač Božo Vrećo, Sarajevska filharmonija, te brojni drugi glazbenici. Dokumentarni film doživio je svoju premijeru na prošlogodišnjem Sarajevo Film Festivalu i pobrao odlične kritike, a uskoro ćemo ga moći gledati i u kinima širom regije.

Kada je u pitanju njegov novi album Reexperience, Frenkie je rekao sljedeće. "Kao što smo već ranije nagovijestili, riječ je o posebnom izdanju koje sadrži desetak najdražih pjesama s moja četiri solo albuma, te par novih stvari. Od Odličnog cd-a je prošlo više od deset godina i mislim da ćemo s ovim albumom fino zaokružiti taj period moje karijere. Sretan sam što su pred nama nove svirke i jedva čekam da vam predstavim bombe koje smo zakopali sa BILLAIN-om. Ideju za takav album dobio sam nakon jednog nastupa gdje smo nakon dugog vremena svirali blok starih stvari. Fascinantno je bilo kako ljudi na prve taktove tih pjesama reagiraju s pozitivnom energijom, kao da se na trenutak vrate u to vrijeme i te pjesme osjete i ponovo prožive. Upravo tako se i ja osjećam kada ih izvodim ili nakon dugo vremena ponovo poslušam. Svaka od tih pjesama u meni probudi jako lijepe uspomene i osjećaje, te me vrati me u period njihovog nastanka. Moji tekstovi su intimni i svaki od njih obilježava jedan period mog života, tako da slušajući pjesme s Reexperienca je kao da pogledam svoj stari fotoalbum. Iza mene su brojni albumi, koncerti, i sada je došlo vrijeme da se s Vama prisjetim svega toga".

Frenkijev album najavljen je za studeni, a uskoro nas očekuje još nekoliko novih video spotova. Do tada pogledajte "Gdje god su moji" i pratite Frenkijea na facebooku i njegovoj službenoj stranici http://www.frenkie.ba/ 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni