Vije-sti

Glazbom preko offline i online granica: Albina i Irena Žilić na MAKK-u 2021.

Glazbom preko offline i online granica: Albina i Irena Žilić na MAKK-u 2021.

Glazbenice Albina i Irena Žilić gošće su devetog po redu izdanja Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK.

Konferencija, u organizaciji stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja te Hrvatskog društva za autorsko pravo, održava se 2. i 3. prosinca u zagrebačkom MSU.
 
Pod paskom glazbenog direktora, autora i producenta Branimira Mihaljevića, Albina će posebnim akustičnim nastupom otvoriti ovogodišnju konferenciju, a uz njen veliki hit, TickTock, izvest će i jednu nesvakidašnju obradu: „Razveselio nas je poziv da glazbenom izvedbom otvorimo ovogodišnji MAKK, a s obzirom da je riječ o jedinstvenoj konferenciji, u tom smislu smo prilagodili i naš nastup kojeg publika neće moći vidjeti nigdje drugdje osim na MAKK-u!“, najavljuje Mihaljević.
 
Albina će sudjelovati i na panel diskusiji „Od TikToka do mjeseca i nazad“ na kojoj će joj se pridružiti i kantautorica Irena Žilić čiju je pjesmu „The moon“ ove godine na svoj album uvrstila britanska Morcheeba. Što je danas presudno za uspjeh izvan online i offline granica Hrvatske, kakav je glazbeni pejzaž iza GP Bregana te što domaća glazbena industrija može naučiti od svojih inozemnih susjeda, uz Irenu i Albinu, odgovorit će i Maja Trstenjak, kreativna direktorica HDS-ovog portala glazba.hr te Fabian Stilke, generalni direktor Universal Musica za zapadni Balkan.
 
Osim spomenutih sadržaja, organizatori MAKK konferencije već su najavili predstavljanje rezultata studije „Kulturne i kreativne industrije u Republici Hrvatskoj prije i nakon Covid-19“ koju je financiralo Ministarstvo kulture RH te panel diskusiju „Što donosi novi Zakon o autorskom i srodnim pravima“ koja će, prvi put od donošenja novog Zakona o autorskom i srodnim pravima, na jednom mjestu okupiti predstavnike kreativaca koji će iz vlastitih perspektiva ocijeniti odredbe novog zakona te prognozirati njegove učinke na budućnost kreativne zajednice u Hrvatskoj.
 
Cijeli program MAKK-a dostupan je na linku.
sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni