Vije-sti

Grammyjem nagrađeni hip-hop na 23. Rođendanu Blackouta

Grammyjem nagrađeni hip-hop na 23. Rođendanu Blackouta

Diamond D, dobitnik Grammyja za produkciju Fugees "The Score" i Large Professor, producent jednog od najboljih hip-hop albuma svih vremena, Nasovog "Illmatic", dolaze u zagrebački The Garden Brewery u petak 2. prosinca u sklopu proslave 23. rođendana kultnog Blackouta.

Ključne figure hip-hop scene i legende koje su kroz autorski rad i razne suradnje gradili povijest ovog žanra, u Zagreb dolaze u sklopu svoje velike europske turneje '45' Soundclash'. Diamond D i Large Professor u svojevrsnom će natjecanju na četiri gramofona puštati originalne funk, soul i rap klasike na 7 inčnim singlicama, kao i uživo izvoditi svoje najveće hitove.

Diamond D legendarni je reper, DJ i producent iz Bronxa te od osnutka 90-ih aktivni član skupine Diggin In The Crates. Dobitnik je Grammyja za produkciju kultnog albuma "The Score" iz 1996. benda The Fugees, koji i danas slovi za jedan od najboljih hip-hop albuma uopće.

S dubokim korijenima u vremenu koje se danas naziva zlatnim dobom hip-hopa, Diamond D vlastitu je karijeru počeo albumom "Stunts, Blunts & Hip Hop" 1992. godine, a uradak je i dalje u vrhu popisa najboljih albuma 90-ih. Svoj producentski potpis Diamond D je ostavio u radu s velikim imenima kao što su Busta Rhymesa, Cypress Hill, Outkast, House Of Pain ili Queen Latifah, te do danas ostaje jedna od najcjenjenijih ličnosti žanra.

Large Professor kultno je ime iz newyorškog Queensa, te osnivač legendarne underground hip-hop grupe Main Source, a njihov debitantski album "Breaking Atoms" iz 1991. također je na popisu 100 najboljih albuma 90-ih godina.

Large Professor zaslužan je za karijeru Nasa, jednog od najvećih repera svih vremena. Upravo se na debitantskom albumu Main Sourcea Nas pojavljuje po prvi puta na singlu "Live At The BBQ" što ga je lansiralo u glazbenu povijest. Od tada Large Professor postaje mentor Nasa te potpisuje produkciju na njegovom kultnom debiju "Illmatic". Kao jedan od najboljih hip-hop producenata na svijetu, Large Professor je uz Nasa, surađivao s imenima kao što su Pete Rock, Busta Rhymes, Eric B & Rakim, Big Daddy Kane ili Beastie Boys.

Diamond D i Large Professor u Zagreb dolaze u sklopu proslave 23. rođendana najstarije hrvatske radijske rap emisije Blackout koji će se ovoga puta održati u The Garden Brewery, craft pivovari s razlikom koja se već pokazala kao novo utočište dobrog zvuka. Glazbena institucija koja je utjecala na poimanje hip-hopa i rapa na našim prostorima od sada se emitira na Radio Studentu, a emisiju Blackout uređuje i vodi Phat Phillie. S tradicijom dovođenja kultnih imena, na godišnjicama Blackouta do sada su nastupali Redman, Method Man, DJ Premier, kao i Busta Rhymes, a nastup dvojca Diamond D i Large Professor još je jedna potvrda značaju Blackouta. Uz Phat Phillieja iza pulta, podršku daje i Soul Bader, član Hrvatske Funk Delegacije i urednik radijske funk & soul emisije Stank!

Ulaznice

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 30 kuna, a na dan nastupa na ulazu će koštati 40 kuna.  Potražite ih u sustavu Entrio.hr kao i na svim njihovim prodajnim mjestima.

 

Prvih 150 posjetitelja dobit će paketić specijalno dizajniranih "Diamond D & Large Professor Tha Git Down" Ziggi papirića iz Slovenije.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni