Vije-sti

Gustafi akustično u Rockmarku

Gustafi akustično u Rockmarku

Istarska skupina Gustafi će u utorak, 20. listopada u zagrebačkoj knjižari Rockmark otvoriti novu sezonu Akustike, te akustično predstaviti svoj novi album "Maneštra"

Nakon najavnih singlova "Hiti se na mene" i "THC Balun" te EP-a "Maneštra Vol. 1", kultni Istrijani najavljuju izlazak svog novog studijskog albuma! Bit će im to čak 11. po redu album, a nosit će naslov "Maneštra"!

Za one koji vole znati više, maneštra je naziv za tradicionalno istarsko jelo, a kako ga opisati - nikako. Upravo to tvrdi i Edi Maružin, frontmen skupine, a isto vrijedi i za njihov novi album. "Kako opisati maneštru u 2-3 rečenice? Nikako! Tako ni naš album "Maneštra". Kompleksan, a jednostavan, sastavljen, kao i prava maneštra, od svega i svačega."

Novi album Gustafa je sve samo ne konceptualan, a donosi ukupno 10 pjesama, nastalih na 4 različite fronte, s priprema za 4 različita albuma, kod kojih je zajednički nazivnik samo autor i svirači. "Smatram ga autorski najzrelijim albumom, obavezno ga poslušati više od dva puta, dopast će vam se sigurno, ako ne na prvu, na treću 100%. Ukoliko niste veći pobornik naše turboestrade", zaključuje Edi.

U svojih 35 godina glazbene karijere, Gustafi su objavili deset studijskih albuma, snimili brojne dobro nam poznate pjesme i odsvirali više od 2500 koncerata, na kojima su svojom prepoznatljivom energijom osvajali publiku gdje god su se pojavili.

Zagrebački Rockmark postat će također jedna od njihovih koncertnih stanica, gdje će na otvorenju nove sezone Akustike publici odsvirati svoju novu "Maneštru" i predstaviti se u nešto drugačijem obliku - onom akustičnom!

Početak svirke je u 19 sati, a ulaz je slobodan! Vidimo se!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni