Vije-sti

Hojsak&Novosel u Studiju Smijeha predstavili sjajan album

Hojsak&Novosel u Studiju Smijeha predstavili sjajan album "Perle"

Hojsak&Novosel, originalni duo koji je postao hrvatski kulturološki brend, predstavio je u Studiju Smijeha svoj novi studijski album "Perle" objavljen za Croatia Records.

Filip Novosel i Tihomir Hojsak su na ovom izdanju ostvarili suradnju s jednim od najeminentnijih glazbenika i autora, Zlatanom Stipišićem Gibonnijem. Rezultat suradnje je ovaj sjajan album koji sadrži devet Gibonnijevih pjesama, poput "Libar", "Hodaj", "Činim pravu stvar", „Posoljeni zrak i razlivena tinta”, kojima je kontrabasom i tamburom udahnut novi život. Na albumu su ugostili i vrhunska glazbena imena: Gibonnija, Damira Urbana, Vlatka Stefanovskog, Miroslava Tadića, Elvisa Stanića, Moniku Leskovar i Ismaila Lumanovskog.

Marina Orsag, jedna od naših najpoznatijih stand up komičarki, otvorila je večer kratkim humorističnim nastupom nakon čega je riječ preuzela kreativna direktorica Croatia Recordsa Nikolina Mazalin istaknuvši kako su Hojsak&Novosel, još od vremena dok su nastupali i objavljivali pod imenom Bow vs. Plectrum, bili predodređeni za uspjeh jer se radi o vrhunskim glazbenicima te je izrazila zadovoljstvo što je novi album objavljen u izdanju Croatia Recordsa.


Domagoj Šiljeg, urednik ovog izdanja, istaknuo je kako su "Perle" Hojsak i Novosel u svom najsjajnijem izdanju, jer uhvatiti se u koštac s malim glazbenim remek-djelima kakve su ovih devet Gibonnijevih pjesama mogu samo vrhunski glazbenici. Filip i Tihomir su tamburom i kontrabasom izbrusili perle oblikujući najljepše melodije - zaključio je nakon čega je uslijedio nastup ovog dvojca.

Omiljeni gosti na diplomatskim, protokolarnim i promocijskim događanjima po svijetu i Hrvatskoj izveli su "Činim pravu stvar", "Hodaj" i "Divji cvit" te oduševili mnoštvo prijatelja, kolega i predstavnika medija koji su se rado odazvali sudjelovanju u pub kvizu na temu Hojsaka&Novosela. Pobjednici su s osmijehom na licu primili bogate poklone Studija Smijeha, Coca-Cole i Croatia Recordsa.

Albumom "Perle" Hojsak&Novosel nastavljaju svoj iznimni glazbeni put kojim pomoću kontrabasa i tambure osvajaju srca glazbenih kritičara, publike i slušatelja.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni