Vije-sti

Hrvatski rock&off izvođači dobili vlastiti internet radio!

Hrvatski rock&off izvođači dobili vlastiti internet radio!

Nakon novinarske glazbene nagrade, platforma Rock&Off predstavlja još jedan novitet: Rock&Off internet radio!

Riječ je o online radiju koji 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, bez reklama i govornih emisija, emitira isključivo domaću rock&off glazbu koju nemate često priliku čuti na hrvatskim mainstream radijskim postajama. Radio je dostupan za slušanje na webu Rock&Offa te na Iskon.TV-u na 825. poziciji, a u svojoj playlisti zasad broji više od 140 bendova, dobitnika, ali i svih izvođača koje su novinari predložili u prvom krugu ovogodišnjih nominacija za prvo izdanje glazbene nagrade Rock&Off. Chui, Detour, Edo Maajka, Jonathan, Nipplepeople, Rezerve, The Strange i Vojko V samo su neka od imena iz fonoteke Rock&Off radija, a taj popis nadopunjavat će se svakog mjeseca novim pjesmama i srodnim Rock&Off izvođačima.

Rock&Off radio je jedino mjesto gdje se može čuti hrvatska glazba koja nije zapela u osamdesetima. Drago mi je da su svoju stanicu dobili domaći glazbenici koji u najmanju ruku pokušavaju napraviti nešto iti malo zanimljivo. - rekao je Vojko V, dobitnik čak dvije Rock&Off nagrade u kategoriji Rap&Off izvođač godine te Iskonove nagrade publike.

O radiju se oglasio i indie dvojac Valentino Bošković, jedan od nominiranih izvođača za Rock&Off Pjesmu godine: To je jedini radio koji je dobacio i do nas Marsu, preporučujemo ga svim izvanzemaljcima i slučajnim svemirskim prolaznicima. Ako nam ponude da vodimo svoju emisiju na Rock&Offu, možda se i vratimo na Zemlju.

Pokretači nagrade su koproducenti Unison - Hrvatski glazbeni savez i KD Tvornica kulture, koja ove godine slavi 20 godina postojanja te organizator Hrvatsko društvo skladatelja uz potporu glavnog sponzora Iskona.

Oni zajedničkim snagama kroz ovu platformu nastavljaju s cjelogodišnjom promocijom domaće rock&off glazbe. Ideja ovog radija je omogućiti slušateljima presjek hrvatske Rock&Off scene koja je svakim danom sve kvalitetnija i bogatija, a nema prilike doći do šire javnosti - objašnjava glavni tajnik Unisona, Davor Drezga, te nastavlja: Želja nam je povezati domaću rock&off zajednicu i kroz ovu online platformu stoga pozivam sve nezavisne glazbenike koji žele predstaviti svoj rad u eteru da nam pošalju svoje nove pjesme na info@rockoff.hr, a mi ćemo ih prvom prilikom uvrstiti u program Rock&Off radija.

 Ovo je, najavljuje, tek jedan u nizu noviteta koje će Rock&Off predstaviti uoči svog drugog izdanja u siječnju 2020.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni