Vije-sti

HT poslao očitovanje na izjavu INmusica oko izgradnje bazne stanice

HT poslao očitovanje na izjavu INmusica oko izgradnje bazne stanice

Na izjavu organizatora INmusic festivala oko namjere Hrvatskog Telekoma da na prostoru održavanja festivala izgrade trajnu baznu stanicu, koja bi organizaciji smetala da u budućnosti održavaju festival jednakom mogućnošću, očitovao se i Hrvatski Telekom.

Izjavu INmusic festivala možete pročitati ovdje, a izjavu HT-a prenosimo u potpunosti u nastavku!

Hrvatski Telekom od samih početaka podržava INmusic festival. U određenom razdoblju bio je i generalni pokrovitelj festivala. U posljednjih nekoliko godina, komunikacijski podržava festival omogućujući posjetiteljima stabilnu i nesmetanu mobilnu vezu upravo s ciljem njihove sigurnosti.

Ove godine točno na istom mjestu, kao i prethodne dvije godine, postavlja se privremena bazna stanica koja ničime ne ugrožava komunikacijske puteve niti sigurnost posjetitelja. Sve će u komunikacijskom i lokacijskom smislu biti kao i prijašnjih godina i u dogovoru s Gradom Zagrebom.

Tijekom 2017. i 2018. godine u suradnji s Gradom Zagrebom HT je izvršio pripreme za modernizaciju postojeće fiksne mreže na području ŠRC Jarun, kako bi se ugostiteljima i drugim poslovnim subjektima osigurala veća brzina interneta. Također, za vrijeme održavanja INmusica na Otoku hrvatske mladeži je zbog velikog broja posjetitelja potreban dodatni kapacitet.

Upravo stoga se ondje sljedeće godine namjerava postaviti trajna bazna stanica prema najvišim sigurnosnim standardima (čak iznad onih koje propisuje EU). HT priprema projektnu dokumentaciju za postavljanje trajne bazne stanice do ljeta 2019. godine na Otoku hrvatske mladeži, a konačna lokacija je još uvijek na razini prijedloga i o njoj će odlučiti Grad Zagreb koji je vlasnik i upravitelj prostora. Trajnim rješenjem bi se na otok dovela i optička veza koja će poslužiti svim operatorima, upravitelju ŠRC Jarun i svim organizatorima budućih događaja.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni