Vije-sti

Iggy Pop novim singlom najavljuje album, nastao u suradnji s Joshuom Hommeom!

Iggy Pop novim singlom najavljuje album, nastao u suradnji s Joshuom Hommeom!

Iggy Pop predstavlja novi singl "Gardenia" i najavljuje novi studijski album, čiju produkciju potpisuje Joshua Homme!

"Puno starkelja mojih godina ne stvaraju izvan svoje zone komfora – jer jednom kada postaneš legenda ne želiš izazove drugih ljudi" – Iggy Pop

Vijest o kojoj se već neko vrijeme šuška, konačno je otkrivena čitavom glazbenom svijetu – Iggy Pop zaista je pripremio novi studijski album, i to u suradnji s Joshuom Hommeom , koji je glavni i odgovorni za produkciju izdanja! Naslova "Post Pop Depression" album će svjetlo dana ugledati 18. ožujka i bit će to 17. po redu Iggyev album!

Ova zajednička suradnja započela je vrlo jednostavno – jezgrovito sročenom porukom Iggya Popa prema Joshui, a na kraju su se čitavoj priči pridružili i Dean Fertitia (Queens Of The Stone Age, Dead Weather) i Matt Helders (Arctic Monkeys); obojica su od samog početka postali intergralni dio u procesu stvaranja i oblikovanja zvuka novog materijala.

"Post Pop Depression" album je kakav je Iggy već duže vrijeme priželjkivao, što je i sam priznao, a u Hommeu je našao glazbenika, producenta, suradnika i prijatelja koji će mu omogućiti stvaranje u potpunoj slobodi kreativnosti i uma. Kako im je pošlo za rukom, predstavljaju kroz najavni singl izdanja – pjesmu "Gardenia":

Novo izdanje donosi ukupno 9 pjesama, a objava će biti popraćena i koncertnom turnejom – originalnoj postavi koja je stvarala album, pridružit će se dodatno Troy Van Leeuwen (QOTSA) i Matt Sweeney.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni