Vije-sti

Indirekt Warm Up u srcu Zagreba

Indirekt Warm Up u srcu Zagreba

Indirekt festival najavljuje spektakl u centru Zagreba mjesec dana prije jubilarne pete godine festivala. Naime, u četvrtak (27.travnja) Indirektovci se vraćaju u klub Klub. nakon tri godine užariti atmosferu s čak tri slovenska i hrvatska benda na Indirekt Warm Up ~ Blow Off The Steam partiju. Neo psihodelični persons from porlock, indie rockeri And The Kid i neponovljivi elektropunkeri Baden-Baden će se pobrinuti da vas zaraze festivalskom groznicom, nakon čega će već dobro poznati DJ Dom Smith osigurati glazbenu podlogu za čagicu do ranih jutarnjih sati. Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30 kn možete nabaviti preko sustava Entrio.hr, dok će na dan warm up-a biti potrebno izdvojiti 40kn.

Baden-Baden (ZG) su uvijek rado viđeni zagrebački elektro-punkeri. Vjerovali ili ne, oni su jednom prilikom nastupili na vjenčanju, a sada će nastupiti na našem rođendanskom partiju. Prije 5 godina su zavladali regionalnom underground scenom zahvaljujući istoimenom EP-u, album prvijenac "La Drogue" osigurao im je izvrsne kritike, a nastupi uživo hordu fanova. Osim po kontroverznim spotovima, poznati su i po provokatinim nastupima. Očekujemo da će naoružani čistom energijom umarširati u Klub. među prijatelje, nadmašiti sami sebe kao i svaki put i podsjetit nas još jednom što to znači u potpunosti se prepustiti koncertu.

Zagrebački indie rockeri And The Kid (ZG) iza sebe imaju 2 albuma, Factories i Grand Mal, koja su naišla na odobravanje kritike i publike. Uvjerljive socijalne pjesme pune emocija i društveno angažirane teme su srž albuma kroz koji se proteže senzibilitet o modernom društvu i problemima malog čovjeka. Čvrsti gitarski zvuk, glazbeni minimalizam, melodičnost i pitki engleski jezik socijalno-emotivno nabijenog vokala, za kojeg kažu da ima srce mladog Bob Dylana, će zaokupirati vašu pažnju. Preporučamo ljubiteljima grupe Sleepyheads. 

Pripremite se za teleportaciju u neko drugo vrijeme kad na pozornicu stupi Persons from porlock (SLO), neo-psihodelična četvorka iz Portoroža. Njihov album Things People Don't Like je proglašen najboljim domaćim albumom 2016. na Radio Študentu. Gitarski riffovi, sanjivi vokali, eksperimentalni kaos, pedale, phaser i reverb efekti daju prostranost zvuku ovog benda, a kreativna struja će nas teleportirati preko četvrte dimenzije u vrijeme 60-tih i 70-tih ili koncert Tame Impale. U srijedu, dan prije samog Warm Upa, će biti gosti na hrvatskom Radio Studentu gdje će odsvirati live session u emisiji 300 wata. Ukoliko se priključite u eter u 19h na 100.5 FM ili budete pratili live video stream, nećete imati izbora nego se nacrtati u prvim redovima Klub.-a. Najnoviji singl je dokaz da se njihovoj kreativi ne nadzire kraj.

Nakon live svirki partijamo! DJ Dom Smith, najsimpatičniji ginger iz Umaga koji je svoje prve DJ korake započeo na istarskim festivalima, a kasnije se otisnuo po raznim zagrebačkim klubovima i birtijama će nas provesti indie svijetom od snježnog Vladivostoka, preko susjednog Beograda i tmurnog Manchestera pa sve do suncem obasjane Kalifornije. Možete očekivati niz bezvremenskih hitova, bit će to pravi indie plesnjak. Dom Smith pušta glazbu u skladu s promilima, stoga ga nemojte ostaviti žednog. Ist, pit, Dom Smith!

Zadnji put Indirektovci su rasprodali klub Klub. na premijernom nastupu Side Projecta s Broken Ideasom. Nabavite svoju ulaznicu na vrijeme jer organizatori poručuju da su i ove godine pripremili atmosferu za pamćenje. Indirekt Music&Art festival se ove godine održava po peti put i to u nešto ranijem terminu, od 1. do 4. lipnja u kampu prekrasnom kampu Veli Jože u Savudriji. Do sada su najavili prvih 10 bendova regionalne nezavisne scene koji će preko uha pronaći put do vašeg srca u Umagu, u hladu borova, tik uz more. Očekuju nas: sir croissant (BIH), Cari Cari (AU), Mile me deaf (AU), Torul(SLO), Ti (SR), eksperimentalni His Clancyness (ITA-CAN) i mnogi drugi dragulji koje je vrijedna ekipa otkrila tijekom godine.
Prve informacije o Indirekt paketima, indiebusu i line upu možete saznati eksluzivno u četvrtak kad ćemo se svi skupa realaksirati i otpustiti ventile pred kraj radnog tjedna. Daj si oduška, blow off the steam!

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni