Vije-sti

Jedinstvena australsko-hrvatska cowboy psihodelija – poslušajte The Extraordinary Farm Art Ensemble

Jedinstvena australsko-hrvatska cowboy psihodelija – poslušajte The Extraordinary Farm Art Ensemble

„Country Boy“ i „Canvas For The Curious Mind“ novi su singlovi kojima ovaj transkontinentalni sastav priprema javnost za album prvijenac „Texas“.

Oba singla od 24. travnja objavljena su na svim streaming platformama, a „Country Boy“ dolazi s videospotom. Od dvije potencijalne lokacije na dvije strane svijeta, odluka je pala na Hrvatsku i spot je snimljen pod direktorskom palicom Pavla Kocanjera (Park Sessions), a u glavnoj ulozi je mladi student glume Petar Magdić, uz kojeg cameo pojavljivanje ima Ichabod, hrvatska polovica benda.

Glazba The Extraordinary Farm Art Ensemblea je eklektična mješavina country rocka, električnog bluesa i psihodeličnog rocka koju oni nazivaju cowboy psihodelijom. Ruralna i pastoralna estetika i tematika njihovih pjesama vuče uzore od početaka lizerginskog countrya i bendova poput The Byrds, The Association i Buffalo Springfield, sve do suvremenih predstavnika iste scene kao što su Beachwood Sparks i Mojave 3.

 

 

 

 

Ichabod (Bruno Šlat) mladi je karlovački kantautor koji je u listopadu objavio hvaljeni premijerni album „Volume 1: Psychedelic Chansons“, a iza njega su brojni nastupi, od KSET-a do INmusic festivala.

Christian Nicolescu 22-godišnji je australski glazbenik i producent iz Adelaida. Osnivač je i član bendova Paisley Windowpane i The Mors.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni