Vije-sti

Junaci grupe Jinx i TBF napunjenih baterija pripremaju maštovit glazbeni složenac

Junaci grupe Jinx i TBF napunjenih baterija pripremaju maštovit glazbeni složenac

Baba Yaga novi je glazbeni projekt na domaćoj sceni koji će vas osvojiti originalnošću i specifičnim smislom za humor.

Baba Yaga novi je projekt na hrvatskoj glazbenoj sceni koji je spojio popularne hrvatske glazbenike, Jadranku Ivaniš Yayu iz grupe Jinx i Sašu Antića iz grupe The Beat Fleet (TBF), a sve pod producentskom palicom Marca Grabbera.

Njihov prvi singl "Baterije" pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear zarazna je i energična pjesma koja donosi novi zvuk na scenu i zasigurno će biti jedan od najvećih ljetnih hitova.

Kroz vizual koji prati album također se pojavljuje i troje animiranih likova pod imenima Yaga, Buendi i Gibber koji će kroz cijelu seriju spotova ispričati cijelovitu priču o Babi Yagi, počevši s najavnim, prvim video spotom "Baterije".

Novitet će se smjestiti na nadolazećem albumu prvijencu "Musaka" na kojem je svestrani trojac malo po malo radio posljednje tri godine na relaciji Split-Zagreb. Objavit će ga u listopadu 2023. godine te će javnosti kroz njega prezentirati ukupno 12 raznolikih pjesama.

Cijela priča oko Babe Yage pokrenula se sasvim slučajno, suradnjom oko jedne pjesme koja će se naći na ovom long play izdanju. Upravo će se kroz nadolazeću Musaku, koju s nestrpljenjem želimo čuti, slušatelji moći uvjeriti koliko je trojac kliknuo te kako ih je najviše povezao dobar i specifičan smisao za humor, što se već može osjetiti kroz najavni singl.

Vrijedi podsjetiti kako su Saša Antić, kao jedan od najoriginalnijih hrvatskih tekstopisaca svih vremena, najpoznatiji po radu s grupom TBF i talentirani Marco Grabber uvelike prisutni na glazbenoj sceni, dok je Yaya iz Jinxa imala podužu pauzu od nekog konkretnijeg glazbenog stvaralaštva. Yaya, koja se posljednje desetljeće bavila više drugim oblicima umjetnosti, zasigurno je jedan od najprepoznatljivijih vokala u regiji, a sada se u novom glazbenom projektu pojavljuje u pravom sjaju. Marco Grabber je pak povratkom u Hrvatsku okupio najbolje glazbenike i pjevače te je tek krenuo svoj put stvaralaštvu na materinjem jeziku.Glazbeni smjer čitavog projekta je šarolik, pa tako prvi singl ima utjecaja country glazbe dok se kasnije priča pretače do brojnih drugih žanrova - rocka, tropicala, trip hopa, latina...

Na najavnom singlu "Baterije" sudjelovali su vrhunski glazbenici iz regije: Ivan Arnold, Senad Šuta, Robert Pikl, Krešimir Tomec te Irena Giorgi. Glazbu potpisuje Marco Grabber, tekst je napisao Saša Antić, dok su za aranžman zaslužni Saša Antić i Marco Grabber.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni