Vije-sti

Justin Bieber pozvao fanove da lažiraju statistike streaminga pjesme

Justin Bieber pozvao fanove da lažiraju statistike streaminga pjesme "Yummy"

Justin Bieber uputio fanove kako preko VPN-a povećati popularnost njegove nove pjesme

Postati broj jedan na Billboardovoj ljestvici ultimativni je san svakog glazbenika, a lažiranje internetskih statistika pritom također nije nepoznata pojava.

Upitni milijunski YouTube pregledi i broj preslušavanja na raznim streaming servisima postaju sve očigledniji način lažiranja popularnosti u svijetu i u regiji, a u sličnoj se situaciji nedavno našao i Justin Bieber.

On je, naime, na svojim društvenim mrežama proslijedio uputstva jedne fan stranice u kojima stoji kako povećati broj streaminga njegovog novog singla „Yummy“ u SAD-u, kako bi isti mogao zasjesti na prvo mjesto Billboardove ljestvice. Opisano je kako fanovi diljem svijeta mogu preko VPN-a (eng. Virtual Private Network) sakriti svoje lokacijske informacije u IP adresi te tako slušanjem njegove pjesme sustavu dati informaciju da se isto preslušavanje zabilježi kao da dolazi iz SAD-a.

Objava je vrlo brzo uklonjena. Mnogi su pratitelji istu slikom zaslona sačuvali kao dokaz, a ni Bieber niti njegov se menadžment službeno nisu obratili javnosti povodom ovog „incidenta“.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni