Vije-sti

Kantautorica Stroberiz predstavila pjesmu „Posle svega“

Kantautorica Stroberiz predstavila pjesmu „Posle svega“

Stroberiz, subotička kantautorica, izbacila je novi singl "Posle svega", kojim najavljuje i album. Gost na singlu je David Aksamit, gitarist benda "Lazar" iz Novog Sada.

Za mene ova pjesma predstavlja neku vrstu psihičkog kraha, da li uslijed velikog razočarenja, gubitka, rastanka, bilo čega što nas, iz nekog iracionalnog straha, tjera da osjećamo sram, izoliranost i nemogućnost komunikacije i ispoljavanja onoga što osjećamo. Gitara je tu odigrala veliku ulogu jer prati dinamiku onoga što nazivamo "procesom žaljenja", u kom nas emocije u potpunosti kontroliraju, krenuvši od nježnog i melankoličnog osjećaja tuge i nevjerice, preko osjećaja krivice, kajanja, bijesa, da bi eskalirale u histeriju i očaj. Gitara i glasovi igraju igru u kojoj glasovi u vidu neke mantre pokušavaju da se izbore sa svim tim emocijama kako bi bi napokon izašli na površinu, gdje na kraju dolazi do konačnog razumijevanja i prihvaćanja situacije, a samim tim i olakšanja. David i ja se poznajemo više od pola života i bilo je dovoljno da mu u jednoj rečenici objasnim kakav osjećaj gitara treba izazvati u onome tko je sluša, a ovo nam je ujedno i prvi zajednički projekt, što je još jedan od razloga zbog kog mi je ova pjesma posebno draga. - rekla je Anamarija (Stroberiz).

Stroberiz singlom "Posle svega" najavljuje prvi album koji će sama producirati, a u sklopu kojeg će promovirati i druge pojedince, kako iz glazbene, tako i iz ostalih sfera umetnosti:
Potrebno je uložiti mnogo truda i vremena u jednu ovakvu ideju i projekt, tako da se ograđujem od zadavanja rokova i najavljivanja nekih datuma. Glazba će biti moja strana priče, ali će se tu pojavljivati razni umjetnici s kojima me spajaju neke životne niti, neke od njih čak ni ne poznajem osobno, ali smo se negdje u moru svega prepoznali i podržavamo se međusobno, a mislim da je, na kraju krajeva, to i poenta stvaranja. Definitivno ništa nećemo raditi na silu, najvažnije je da svi budemo zadovoljni konačnim rezultatom, a na Vama je da nas podržavate i pratite u daljem radu.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni