Vije-sti

Koprivnički eksperimentalni rock bend najavio seriju od čak pet albuma

Koprivnički eksperimentalni rock bend najavio seriju od čak pet albuma

Nakon dva albuma "Mellifluous" i "Sweven" iz 2020. godine, koprivnički eksperimentalni rock kolektiv Grinded Grin najavljuje seriju od pet albuma s albumom "Terra" koji je jedna 42 minutna pjesma za koju je izašao i video kao fragment cijelog koncepta.

Album je snimljen u jednom "tejku" bez overdubbova i postprodukcije. Za Vrhovec Aleksandra, ovaj puta ideja je bila okupiti najpogodnije lokalne glazbenike za bilo koji scenarij improvizacije. Koncept snimke je bio zabilježiti feeling iz prostorije u kojoj svi sviraju skupa, te se nadovezuju jedan na drugog u zadanom trenutku, bez verbalnog dogovora. Vrhovec je svirao naizmjence gitaru i synth, dok je ostatak ekipe na albumu "Terra" bio; Igor Vidaković na bubnjevima, Leonardo Ivačić na bass gitari i Petar Unger na saksofonu, flauti i vokalu.

Album je mješavina eksperimentalnog i progresivnog rocka s ambijentalnim elementima free jazza, kontroliranog noisea te blicevima avant-gardne improvizacije.  

Svi albumi su snimljeni na isti način, kroz ukupno tri sessiona (21. i 29. studenog 2020., te posljednji 4. siječnja 2021. godine). "Terra" je snimljen 29. studenog kao prvi dio sessiona. Svaki album je obuhvatio drugačiji koncept pa se tako i postava ovog koprivničkog glazbenog kolektiva svaki puta mijenjala. Za produkciju i mix je zadužen Aleksandar Vrhovec, a mastering je amerikanizirao Nathan Reiner. Za artwork na svih pet albuma je zadužen Argentinski Kill Joy Design.

Grinded Grin svih 5 albuma planiraju izdavati jednog mjesečno kroz label Olde Scatch Records, a na kraju će svih 5 albuma obuhvatiti kroz box set u fizičkom obliku.

Album je od 25. veljače 2021. dostupan samo na YouTube i BandCamp platformama.

https://grindedgrin.bandcamp.com/album/terra 
https://youtu.be/fBoZJ1hIyrI 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni