Vije-sti

Macy Gray u Zagreb donosi The Reset turneju, nove pjesme i sve najveće hitove

photo: Macy Gray, credit: Filip Bušić

Macy Gray u Zagreb donosi The Reset turneju, nove pjesme i sve najveće hitove

Soul kraljica Macy Gray, u sklopu velike turneje, dolazi s bendom u zagrebačku Tvornicu kulture u subotu 29. listopada. Serija koncerata dolazi uz novi album „The Reset“, osim kojeg će Macy u Zagrebu izvesti sve svoje najveće hitove poput „I Try“, „Sweet Baby“, „When I See You“ i mnoge druge

Jedna od najpoznatijih R&B/soul pjevačica prepoznatljivog promuklog vokala, Macy Gray je izgradila svoju viziju, stvarajući glazbu koja preskače barijere žanrova od eksperimentalnog soula do alternativnog rocka, od retro diska do hip hopa. Njen umjetnički integritet i inovativnost pridobio joj je fanove diljem svijeta, uključujući i glazbenike poput Johna Frusciantea, Erykah Baku, Gang Starra, Mos Defa i Pharaoah Monche, a bogata karijera predstavila bezvremenske hitove.

Macy je oduševila glazbenu industriju objavom debija “How Life Is” iz 1999. koji je sadržavao globalni hit “I Try”. Već tada je označena kao jedna od najunikatinijih vokalistica moderne pop glazbe koja je dobila veliku fan bazu. “I Try” ostaje jedna od njenih najuspješnijih pjesama koja je po izlasku osvojila vrhove ljestvica gotovo svugdje gdje je bila objavljena, a nagradu Grammy je Macy osigurala za najbolju žensku vokalnu pop izvedbu. Često se koristila i kao soundtrack za serije, ušla je među top 40 Billboardove liste singlova, na koji je upisan i singl “Still”.

Singl “Sweet Baby” na kojem surađuje s Erykah Badu i Johnom Fruscianteom iz RHCP-a prodan je u zlatnoj nakladi. Objavljen je na albumu “The Id” iz 2001. koji je zasjeo na vrhove Billboardove ljestvice. S njega je i singl “Sexual Revolution” koji se pozicionirao na drugo mjesto US Hot Dance Club Play.

2003. objavljen je album “The Trouble with Being Myself” koji je odmah zasjeo na Billboardovu ljestvicu albuma i r’n’b singlova, a upravo je “When I See You” postao veliki radijski hit u SAD-u i UK-u, dok je album sadržavao i singlove poput “She Ain’t Right For You” i “Come Together”.

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni