Vije-sti

Milemarker nakon 15 godina ponovno u Zagrebu

Milemarker nakon 15 godina ponovno u Zagrebu

Nakon 15 godina synth-punk bend Milemarker ponovno stiže u Zagreb, ovog puta u klub Močvara gdje će nastupiti 10. listopada, a upad na koncert iznosi 45 kn na dan koncerta.

MILEMARKER (SAD/Njemačka) 
Web: milemarkerwebpresence.comFacebookBandcamp

Dana 7. listopada 2001. u Ksetu je nastupio "bend koji svira punk na synthovima". Taj bend bio je Milemarker i na tom su koncertu nastupili zajedno s legendama naše underground scene, Analenom. 15 godina kasnije i tri dana razlike, Milemarker se vraćaju u Zagreb i dolaze u Močvaru.

Američke legende synth-punk, emo i post-hardcore scene kasnih devedesetih su nakon dugačke pauze ponovno aktivni, a jedanaest godina od posljednjeg albuma "Ominosity" (2005., Eyeball / Stickfigure Records), ove godine izdaju novi, nazvan "Overseas", i to za Lovitt Records, etiketu koja je davne 2000. izdala i njihov "Frigid Forms Sell".

Fanovi izdanja iz ranih dvijetisućitih poput gorespomenutog "Frigid Forms Sell" i "Anaesthetic" će prepoznati kontinuitet u zvuku oštrih, agresivnih gitara, melodioznih vokala i glasnih klavijatura. S obzirom da Dave Laney, spiritus movens Milemarkera, trenutno živi u Njemačkoj, "Overseas" je sniman u Hamburgu i Berlinu, a producirao ga je Greg Norman (Electrical Audio), koji je producirao bendove Russian Circles i Godspeed You Black Emperor! No, najvažnije u svemu tome je da novi album, umjesto pokušaja da se za stare fanove snimi još jedan album iz stare faze, ukazuje na obećavajući novi početak benda.

Milemarker su u svojoj karijeri dijelili pozornicu s bendovima poput Wire,Mission of BurmaAt The Drive-InThe HivesThursdayBlood Brothers,International Noise ConspiracyHigh On FireThe Yeah Yeah Yeahs,Cave InLes Savy FavSpoonMonochromeThe FaintThe Locust i Hot Snakes te odsvirali preko tisuću koncerata, a uz takve reference, za očekivati je da će i ovaj koncert biti izvanredan. Ne propustite! 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni