Vije-sti

Morcheeba se s hitovima vraća u Tvornicu kulture

Morcheeba se s hitovima vraća u Tvornicu kulture

[caption id="attachment_3397" align="aligncenter" width="547"]Morcheeba (promo) Morcheeba (promo)[/caption]

Britanski pop trio Morcheeba vraća se u Tvornicu kulture 11. prosinca u sklopu svoje velike “Greatest Hits – Plugged & Unplugged” turneje.

Da se Morcheeba i Tvornica kulture javno vole pokazuje ponovni posjet Hrvatskoj koju je bend pod svaku cijenu htio uključiti u plan novog toura. Podsjetimo, sastav predvođen božanstvenom Skye Edwards održao je prošlog prosinca jedan od najboljih koncerata protekle sezone u Zagrebu. Dugoočekivano gostovanje opravdano je kako svirkom, tako i krcatom Tvornicom.

Godinu dana kasnije Morcheeba se vraća s još primamljivijom pričom. Naziv “Greatest Hits – Plugged & Unplugged” ne može bolje dočarati što će se odvijati na pozornici Velikog pogona 11. prosinca. Bez sumnje, set lista će sadržavati sve najvažnije momente iz gotovo dva desetljeća duge karijere: “Trigger Hippie”, “Part of the Process”, “Rome Wasn’t Built In A Day”, “Blindfold”, The Sea”, “Never An Easy Way”, “Shoulder Holster”, “Gimme Your Love”, “Be Yourself”, “Otherwise” i mnoge mnoge druge. Kao i prošli put koncert Morcheebe već sad možemo svrstati na sam vrh stranih gostovanja u nas ove zime.

Morcheeba se na sceni pojavila sredinom 90-tih u vrijeme velikog proboja trip hopa na svjetsku glazbenu scenu. Već prvi album Who Can You Trust i singl “Trigger Hippie” u kojem smo upoznali fascinantnu vokalisticu Skye Edwards (koja uz braću Paula i Rossa Godfreya čini bend) priskrbili su im podršku medija i vojsku fanova što se dodatno učvrstilo drugim albumom Big Calm. Izdanje iz 1998. ostalo je upamćeno jedan je od najpopularnijih albuma tog desetljeća nošeno ogromnim hitovima “Blindfold”, “Shoulder Holster” i “The Sea”. I sljedeći je album – Fragments Of Freedom – s glavnim singlom “Rome Wasn’t Built In A Day” polučio ogroman uspjeh, mada je grupu više okrenuo u pop vode. Charango iz 2002. predstavlja na neki način kraj prvog perioda rada grupe jer nakon njega Skye odlazi i na sljedeća dva izdanja braća Godfrey surađuju s brojnim pjevačicama. Srećom, nakon gotovo osam godina izbivanja Skye se vratila u postavu na albumu Blood Like Lemonade nakon čega je objavljen još jedan album - Head Up High u listopadu 2013. godine.

Koncert Morcheebe bit će ujedno i posljednji koncert kojim se obilježava 30 godina kultnog Radija 101.


Ulaznice

Prodaja ulaznica kreće u utorak, 9. rujna. Prva cijena iznosi 130 kn i vrijedi do 30. rujna. Od 1. Listopada do 10. Prosinca cijena će im iznositi 150 kn, dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 170 kn za ulaz.

Prodajna mjesta:

Tvornica kulture (Ljudevita posavskog 1) Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr

Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni