Vije-sti

 Muse predstavlja album ''Will Of The People''

Muse predstavlja album ''Will Of The People''

Dobitnici nagrada Grammy i Brit te jedna od najvećih rock atrakcija, grupa Muse objavila je svoj novi studijski album ''Will Of The People''.

Album je već ususret objavi dobio široko priznanje kritike zbog svoje odvažne ambicije i odraza svijeta koji se stalno mijenja. Na svom devetom studijskom izdanju ‘’Will of the People’’ trio je napravio prilično težak pothvat u stvaranju albuma koji objedinjuje njihov zvuk koji se konstantno mijenjao tijekom tridesetogodišnje karijere i spaja ga na majstorski kohezivan način koji odaje priznanje prošlosti i zacrtava smjer budućnosti.

U cijelosti produciran od strane benda, album s 10 pjesama pretpremijerno je predstavljen hitovima ''Won't Stand Down'', ''Compliance'', naslovnoj pjesmi ''Will Of The People'' i ''Kill Or Be Killed''. Odgovarajući izvrsnosti i svestranosti ovih već objavljenih pjesama, ''Liberation'' odjekuje glam rockom u doba dezinformacija, dok postoji nevinost i čistoća u nostalgičnim elektroničkim teksturama 'Verone'. Osim nezaboravne klavirske balade ''Ghosts (How Can I Move On)'', frenetična energija benda je opipljiva u munjevitom naletu pjesme 'Euphoria', dok ''We Are Fucking Fucked'' zaključuje ovu teatralnu dramu dinamičnim izmjenama glasnog i tihog do konačne provale ludila.
 
Muse je proslavio izlazak albuma videospotom za pjesmu ''You Make Me Feel Like It's Halloween''. Pulsirajući elektro-rock pjesme i zlokobni sintisajzeri u stilu Johna Carpentera nadopunjeni su prikladno sablasnim videom zahvaljujući redatelju Tomu Telleru. Video prikazuje vizualne reference na mnoge klasične horor filmove, uključujući klasike kao što su ''Isijavanje'', ''Petak 13.'', ''Vrisak'', ''Ono'', ''Poltergeist'' i ''Carrie''.


 
Muse su također objavili pojedinosti svoje ljetne stadionske turneje "Will of the People", a sve datume možete pronaći na službenoj stranici benda. Novi album i bogati katalog benda pronađite na limitiranom i klasičnom LP-u te CD-u u svim Dancing Bearovim prodavaonicama ploča i putem web shopa - dancingbear.hr.
 
Posljednji album popularnog trija, ‘’Simulation Theory’’, debitirao je na #1 i postao šesti album benda koji je debitirao na prvom mjestu u Velikoj Britaniji. Njihov prethodni studijski album, ‘’Drones’’, osvojio je nagradu Grammy za najbolji rock album, drugu za bend, u veljači 2016. Od osnivanja 1994. Muse su izdali osam studijskih albuma, prodavši preko 20 milijuna albuma diljem svijeta. Široko prepoznati kao jedan od najboljih bendova uživo na svijetu, Muse su osvojili brojne glazbene nagrade, uključujući dvije Grammy nagrade, American Music Award, pet MTV Europe Music Awards, dvije Brit Awards, jedanaest NME Awards i sedam Q Awards, između ostalih.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni