Vije-sti

My Baby predstavljaju novi singl

My Baby predstavljaju novi singl

Fantastična voodoo blues trojka My Baby, miljenici zagrebačke publike, vraćaju se u Tvornicu kulture u subotu 14. prosinca u sklopu “Live!” turneje. Uoči nastupa predstavili su novi singl “Everything” te kao predgruu potvrdili odličan riječki dvojac The Siids.

Predstavnici moderne riječke electro pop/rock scene, duo The Siids je službeno i naperspektivniji mladi riječki band. Čine ga Stanislav Grdaković i Darko Terlević, a kao utjecaje navode The Editors, Phantogram, Twin Shadow, The Kills, EL VY, Presets, M83 ili Depeche Mode. Dvojac se ističe i posebnom estetikom i odlikuje ih i pomno osmišljeni vizualni identitet koji upotpunjuje atmosferu pjesama.

Ususret nastupu My Baby su objavili novu pjesmu “Everything”, naslovnu pjesmu za legendarnu nizozemsku krimi seriju “Vice” (Baantjer het Begin), s ciljem da uhvate surovost i stil serije. Rezultat je hipnotizirajuća mješavina rocka, folka i plesne glazbe koja će se koristiti kao uvodna i odjavna špica.

Predstavljajući novi album bend dolazi u sklopu istoimene turneje “Live!” donoseći hitove poput “Uprising”, “Seeing Red”, “Love Dance” ili “Cosmic Radio”. Na brojnim turnejama izgradili su prepoznatljivi i jedinstveni zvuk uz pjesme koje su se kroz godine razvijale na pozornicama, a na izdanju “Live!” su uspješno uhvatili energiju živih nastupa u jedan album. Najnoviji live video “In The Club” snimljen je na festivalu Lowlands ovog ljeta i pokazuje energiju koju My Baby donosi na pozornice.

Turneja Live! vodi ih u Francusku, UK-u, Njemačku, Belgiju, Sloveniju, kao i Hrvatsku, a završava se na domaćem terenu u Nizozemskoj gdje je nastup u Amsterdamu već odavno rasprodan. Početak iduće godine provest će po Novom Zelandu.

Odličan scenski nastup, jedinstveni zvuk i kombinacija žanrova te izuzetna energija stvorili su jedan od omiljenih zagrebačkih gostiju. My Baby je mješavina nizozemske i novozelandske krvi, rođen iz ljubavi prema fingerpickin’ gitarama, voodoou, funku, gospelu i južnjačkom močvarnom bluesu. Kroz repetitivne ritmove, puno slide gitara i sanjive vokale spajaju tradicionalno i moderno u impresivan live nastup.

Grupu čine multi-instrumentalistica i vokalistica Cato van Dyck, njen brat Joost van Dyck na bubnjevima i gitarist Daniel Johnston, a oformili su je 2012. godine. Prvo izdanje, “MY BABY Loves Voodoo”, objavljeno je 2013., a internacionalna karijera lansirana je nastupom na Eurosonic Noordeslag Festivalu u Nizozemskoj 2014. Te godine bend je nastupao od Japana i Novog Zelanda do SAD-a i cijele Europe.

“Shamanaid” iz 2015. pokazuje utjecaje poput indijskih i afričkih melodija, iste godine objavljen je EP “Remedy II”, 2017. “Prehistoric Rhythm” koji ih je odveo na velike pozornice, 2018. “Mounaiki - By the Bright of Night”, a najnoviji “Live!” je zaokružio ovu godinu. Bend u svoj popis nastupa upisuje i one na Glastonburyju, Isle of Wight, Fusionu, Pinkpopu, a najveća snaga ove glazbene atrakcije je koncert koji treba vidjeti uživo. Prilika za to je povratak u Tvornicu, gdje je nastup My Baby dio višemjesečnog programa kojim se obilježava 20 godina koncertne dvorane u Šubićevoj.

Ulaznice u pretprodaji iznose 75 kn, a na dan koncerta će trebati izdvojiti 95 kn.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni