Vije-sti

Na Nova Runda Beer Bashu ovu subotu nastupaju Jonathan i Valovi

Na Nova Runda Beer Bashu ovu subotu nastupaju Jonathan i Valovi

Već poslovično najduže proljeće na svijetu, ono u Zaboku, ipak ima i svoj kraj, bar za ovu godinu, a završni koncert će se održati u subotu, 16. srpnja u prostorijama craft pivovare Nova Runda. Tom prilikom nastupit će riječki bendovi Jonathan i Valovi.

Ulaznice po cijeni od 60 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio, na ulazu će koštati 80. Početak koncerta očekuje se oko 21.15, dok će vrata pivovare biti otvorena već od 15h kad počinje vrlo bogati program. 

Posjetitelje očekuje bogata gastro ponuda, izložba pivskih etiketa, kao i vođena tura po pivovari te DJ set by Uprava s presjekom raznih glazbenih pravaca kroz epohe. Organizatori posebno ističu “Taproom Unleashed” program s posebnim povodom:

“Konačno slavimo rođendan kako smo i htjeli - u vlastitom pogonu, uz top pivsku listu, super muziku i naravno, Vas! Pivska lista je brutalna - imamo kolaboracije, piva odležana u buorbon bačvama, kisela piva, ma čeka vas oko 30 različitih piva na pipama, a Valovi i Jonathan su tu da zaokružimo ovu rođendansku feštu. Dođite gladni i žedni, ponesite šatore i spremite se na feštu do kasno u noć! Vidimo se u subotu na Beer bashu u Zaboku!" izjavio je Miroslav Šuvak, suvlasnik craft pivovare Nova Runda.

Jonathan se u svom gotovo desetljeće dugom djelovanju nametnuo kao jedan od koncertno najaktivnijih bendova, ne samo u Hrvatskoj, nego i regiji. To potvrđuju brojnim klupskim i festivalskim nastupima, a svirali su uz velikane kao što su Editors i Killers. Posebno vrijedi istaknuti njihovu dugačku američku klupsku turneju započetu na kultnom SXSW-u. Prošle godine su osvojili  “Rock&Off” nagradu za najboljeg koncertnog izvođača. Ove godine očekuje se novi album s kojeg su već izbacili singlove “Falling” i najsvježiji “Have It All”. Postavu benda  čine vokal Zoran Badurina, bubnjar Branko Kovačić, gitaristi Darko Petković i Tomislav Radinović te bassist Nikica Jurjević.

Riječki indie rock bend Valovi nastao je sasvim slučajno, početkom 2018. godine, kada su Filip, Željko i Mauro na probu pozvali Gorana. Trojac je ranije svirao u bendu Droid, a Goran je došao iz Kraja Programa. Dvije godine kasnije u studiju Palach su uz produkciju Tina Margana snimili album od devet pjesama imena Svalbard. Glazba je melodična i pjevna, a članovi benda će se složiti da je sve to pop.

Proljeće u Zaboku može se zapratiti na FB: https://web.facebook.com/proljeceuzaboku
i IG: https://www.instagram.com/proljeceuzaboku.

Organiziraju ga Hangtime Agency, Grad Zabok, Krčma Polanović, Pivovara Nova Runda, Udruga GOKUL, Ministarstvo kulture i Hrvatska glazbena unija. 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni