Vije-sti

Nadolazeći Good Vibrations uz Luxus Lord, Sleepyheads i Elvis in Chains

Nadolazeći Good Vibrations uz Luxus Lord, Sleepyheads i Elvis in Chains

Ovu će srijedu u Vintage Industrial Baru obilježiti promocija novog dvostrukog albuma rock četvorke Luxus Lord „Jutro nije bajka/Inkartani“. Njima će se pridružiti hvaljeni melodični indie rock bend Sleepyheads, a koncertni dio završit će Elvis in Chains, tribute bend koji svira obrade legendarnih grungera Alice in Chains.

Luxus Lord nastaje kao grupa 2005. u Zagrebu. U početku je osmišljen kao projekt, koji ima za misiju tadašnju hrvatsku rock/underground scenu preko hrvatskog jezika približiti široj publici tog govornog područja.

Široka lepeza utjecaja raznih glazbenih stilova može se čuti u njihovom radu. Seattle rock 90-tih, metal, stoner-rock, indie, underground, alternativni rock, HC-punk, pop rock… Sve su to stilovi iz kojih je bend izrastao i poprimao komadiće od svih, te gradio svoj glazbeni izričaj. Godine 2005. snimaju demo album od 10 pjesama i odrađuju nekolicinu koncerata, ali nažalost iz svakojakih razloga vezanih ili nevezanih za glazbu naglo prestaju s radom nakon nepune 2 godine svirke. Tako je vatra koja je naglo zapaljena, punih 7 godina lagano tinjala sve do 2013. godine kada se u originalnoj postavi članovi Luxus Lorda ponovno okupljaju. Pod producentskom palicom Vedrana Kovačića poznatijeg kao Beli, u već legendarnom Chicken Sound Studiju snimaju dvostruki album “Jutro nije bajka” i „Inkartani“. Album obiluje zvukovima i gostovanjima odličnih glazbenika sa nekim drugim instrumentima. Tako na pjesmi “Zaron” gostuje Jakša Kriletić – Jordes na saxofonu. Pjesma “Na otoku” ukrašena je zanimljivim dionicama na el. violini u izvedbi Maximilijana Bradamantea. Izdavač albuma je Spona Music.
Osovinu benda čine: Dalibor Farčić – Dale (gitare,vokal), Stjepan Galić – G (bas gitara), Danijel Plasajec – Plajo (bubnjevi), Matija Ratko – Raca (gitare).

Sleepyheads su melodični gitaristički indie bend koji čine Vedran (gitarom i glasom), Daniel (gitarom), Domagoj (basom) i Gišo (bubnjevima). U svojem gotovo klasičnom indie rock izričaju kombiniraju sve ono zbog čega smo voljeli pošteni i pravovjerni indie devedesetih, zdravu alternativu nultih, ali i moderne glazbene začine. Vedran, Domagoj, Daniel i Gišo se već neko vrijeme motaju po sceni, a upravo sa Sleepyheadsima su proteklih godina skrenuli pažnju svojim odličnim indie-pop/indie-rock zvukom. Nakon tri godine koncertiranja, Sleepyheads konačno krajem 2014. godine odlaze u studio kako bi započeli rad na albumu prvijencu.

“Kod Sleepyheadsa mi se posebno sviđa paralelna vožnja na dvama kolosijecima, jer se kao ljudi u prosjeku čak koju godinu stariji i od mene procvata ’90s indieja sjećaju kao svojega formativnog čvorišta, ali sve te kanonizirane pristupe od nervoznog zveckanja Sebadoh pa sve do 30-something rokenrola The Hold Steady sviraju vrlo svježe i zaigrano, s melodijama za klasu opširnijima od brojnih srodnika.” by Goran Pavlov (www.potlista.com)

Elvis In Chains (ex Pulfer) je velikogoričko-zagrebački Alice in Chains tribute bend. Čine ga Tomislav Butković i Mislav Šur (gitare/vokali), Davor Butković (bubnjevi), Branko Štrbic (bass). Momci su redom iskusni glazbenici i od ranih dana ljubitelji Chainsa, a kako su tu ljubav pretočili u vlastitu interpretaciju njihovih najvećih uspješnica uvjerite se u Vintageu!

Nakon bendova  slijede grunge  hitovi po izboru  DJ Kneže. Upad je 20kn, a početak u 20:30h.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni