Vije-sti

Najavljeni prvi izvođači na 9. Skaville Festivalu

Najavljeni prvi izvođači na 9. Skaville Festivalu

Grad Križevci će i u 2015. godini biti mjesto za sve ljude koji traže kvalitetan i raznolik sadržaj u kontinentalnoj Hrvatskoj, od muzičkih izvođača iz cijelog svijeta preko programa za najmlađe do sportskih i kulturnih aktivnosti. Početak ljeta na kontinentu označava upravo početak Skaville Festivala koji će se održati od 09. do 12. srpnja 2015.

Domaći momci, Kawasaki 3P, na Skaville stižu oboružani novi albumom. Još uvijek zelen, Goli zbog pasa slovi za jedan od najhvaljenijih albuma objavljenih u posljednje vrijeme na ovim prostorima, a titulu jednog od najprodavanijih albuma u hrvatskoj drži već preko mjesec dana. Unutar mjesec dana rasprodali su prvo Mali, a onda i Veliki pogon Tvornice kulture, a na Skavillu planiraju napraviti ludilo za sve okupljene. Očekuje se eksplozivna izvedba pri kojoj će redati hitove, koji ih smještaju u vrh glazbeno-umjetničkog izričaja na ovim prostorima unutar posljednjih dvadeset godina.

Rastuća zvijezda londonske ska scene Chainska Brassika spaja najbolje od britanske škole – šarmantne vokale, veliku brass sekciju, staromodni ska zvuk koji prati moderne trendove bass muzike uz originalnu dozu reggae ritmova. Debitantski EP “Undwind” pet tjedana zaredom vrtio je David Rodigan na BBC Radio 1Xtra zajedno sa hit singlom ‘Summer Dubbin’ koji se našao i na best of kolekciji za 2014. godinu. Mladi, svježi i nabrijani svirali su već sa legendama The Skatalites i Madness kao i velike britanske festivale Glastonbury, Boomtown, Notting Hill Carnival i drugi. Prvi službeni album najavljuje singl ‘Bad Habit’ koji izlazi 01. travnja.

Gypsy Ska Orquestra dolaze iz Caracasa, Venecuele gdje su svirajući na asfaltu venecuelanske metropole izgradili reputaciju vrhunskih zabavljača koji su im priskrbili nastup na televiziju i europsku turneju u 2014. godini. Vruća kombinacija žanrova poput ska, cumbia, swinga sa utjecajima balkanske i jazz muzike priskrbila im je novu turneju u Europi, velike festivale poput The Mighty Soundsa a vidjeti ćemo ih uživo i na Skaville Festivalu. Eksplozivna instrumentalna formacija mijenja žanrove u virtuznom južnoameričkom stilu koji ne odustaje od plesnog ritma.

Jeboton Ansambl je kolektiv bendova: Porto Morto, Spremište, Druker, Antidepresiv, Hren, Lobotomija, a Jeboton ansambl funkcionira kao off projekt sastavljen od njihovih članova. I dok u svojim matičnim bendovima sviraju u manjim brojevima, Jeboton ansambl broji dvanaestak članova – ovisno o izvedbi, fakultetskim obvezama i raspoloženju glazbenika. Za sebe kažu kako su kolektiv uličnih muzičara i zgubidana koji sviraju akustične obrade već gore nabrojenih bendova, u jako pjevanom, lijepom i veselom aranžmanu. Puno brassa, ritma, dobre atmosfere, Jeboton su idealan kolektiv za veselu atmosferu.

Iz Češke nam dolaze čak petorica originalnih rudeboy selektora koji tvore Pirate Rude Soundsystem i DJ Skins 1905. Oboružani gramofonima i vinilima, selektiraju ska, reggae, 2tone, northern soul, redovito održavaju ska večeri u Češkoj prije koncerata.

 

ULAZNICE:

Festivalske ulaznice za ranoranioce u prodaji su po cijeni od samo 80 kuna (do 1. svibnja).

Također  festivalske ulaznice podrazumijevaju i besplatno kampiranje. Skaville Festival je povratkom u Križevce postao središnja gradska manifestacija koja privlači većinom mlađe posjetitelje iz cijele Hrvatske i regije a već dugi niz godina festival posjećuju i razni gosti iz cijele Europe. Opuštena i prijateljska atmosfera, odlična glazbena selekcija na dvije pozornice, besplatno kampiranje, sportski program, križevački bazeni i pregršt zanimljivog sadržaja mamac su ugodan boravak u Prigorju.

Ulaznice možete kupiti online i na svim Entrio.hr pretprodajnim mjestima:

Iskoristite prvih mjesec dana za super povoljna ulaznice.

Cijene:

01.04 -01.05. 80kn (festivalska ulaznica)

01.05.-01.06. 90kn (festivalska ulaznica)

01.06.-02.07. – 99kn (festivalska ulaznica)

 

c376b782-b865-4514-871c-7a55f684c7b6

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni