Vije-sti

"Nastala je situacija"! Kakva? Saznajte u novom singlu disco atrakcije Groovetastic

Projekt Groovetastic je nakon 5 objavljenih singlova došao i do šestog "Nastala je situacija", s kojim ujedno predstavlja i prvi album "Disco uzvraća udarac". Članovi benda opisali su kreativni proces.

Davor Devčić, skladatelj i producent, prisjetio se: "Glazbena inspiracija za ovu pjesmu je disco house koji je odsviran “iz nule”. Takvih je pjesama vrlo malo, jer se u najvećem postotku sempliraju stare disco stvari pa se podlaže house ritam. No, budite sigurni da je ovdje sve odsvirano."
Anđelko Preradović, tekstopisac, komentirao je: "Jako mi se sviđala nečija poštapalica "nije nastao problem, nego situacija", pa je refren nastao prvi. Ovo je možda jedina pjesma za koju nisam mogao biti u studiju dok je snimana. No svejedno sam djelovao s nekoliko praktičnih popravaka putem poruka. Vizija pjesme bila je nekakav party bez sadržaja, koji je uglavnom isprazan i lažan glamour. Veselilo nas je snimanje u Muzeju 80ih jer smo Davor i ja imali gomilu tih stvari u ono doba."
Sabina Špoljar, vokalistica, ispričala je: "Ovaj put su dečki većinu vremena odmarali i pazili da nam ne ponestane pizze, dok su mene pretvorili u glavnu nositeljicu spota, koji smo snimili u sjajnom okruženju Muzeja 80ih. Lea Radolfi je kao i uvijek odradila odličan posao i snimanje nam je proletjelo u trenu."

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni