Vije-sti

Negură Bunget stiže u Zagreb

Negură Bunget stiže u Zagreb

Rumunjski black metal bend Negură Bunget 9. listopada stiže u intimni prostor zagrebačkog Kluba (Pavla Hatza 16) u kojem će proslaviti 20 godina postojanja te 10 godina od izlaska hvaljenog albuma "Om". Za vas pripremaju specijalnu setlistu kojom će proslaviti ove 2 obljetnice, a na kojoj će se naći nove i stare pjesme, s fokusom na album "Om".

Negură Bunget svoj novi album "Zi" objavit će najesen za njemačku diskografsku kuću Prophecy Productions, kao drugi dio transilvanijske trilogije . Prvi dio trilogije, album "Tău", objavili su 2015. godine. Na albumu "Zi" Negură Bunget istražuje ljudski element, prakse i tradicije, povezanost s prirodom i način na koji ta povezanost oblikuje duhovni horizont lokalnog stanovništva. Tijekom 20 godina postojanja bend je objavio 7 albuma, odsvirao preko 1000 koncerata diljem svijeta te stvorio osobni glazbeni i konceptualni projekt, duboko usađen u lokalnim elementima. Njihov najpoznatiji album "Om" objavljen je 2006. godine te je zahvaljujući fenomenalnom odazivu publike i medija ubrzo stekao kultni status.

Kao gosti na ovoj turneji nastupit će kanadski post black metal bend Ossific. Bend je već svirao s Negură Bunget na sjevernoameričkoj turneji 2015. godine, a ove godine planiraju objaviti novi album.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 70kn, odnosno 90kn na dan koncerta.

Službena prodajna mjesta:
Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
Aquarius CD shop, Varšavska 1
Dirty Old Shop, Tratinska 18
Prodajna mjesta Entrio.hr i www.entrio.hr

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni