Vije-sti

Neil Young i Crazy Horse objavili izdanje

Neil Young i Crazy Horse objavili izdanje "Toast" s tri dosad neobjavljene pjesme

Neil Young danas je izbacio svoj iščekivani, gotovo mitski studijski album iz 2001., "Toast", koji sadrži tri dosad neobjavljene pjesme.

Snimljen prije 21 godinu u Toast Studios u San Franciscu, album okuplja Youngove legendarne glazbene suradnike Crazy Horse te je dostupan na CD-u i dvostrukom vinilu.

Posljednja dva desetljeća o izdanju "Toast" potiho se pričalo u kolekcionarskim krugovima jer je Young s vremena na vrijeme izbacio pokoju informaciju o albumu, naročito iz razloga što sadrži i nekoliko novih pjesama."Glazba s albuma Toast govori o vezi” poručio je Young prije nekoliko mjeseci te nadodao: “U mnogim vezama dođe vrijeme u kojem sve krene loše, vrijeme puno prije prekida, kada jednoj od osoba, a možda i oboje, sine da je gotovo. Ovo je bilo to vrijeme.

Prikladno, Toast je težak i tužan, prepun naelektrizirane napetosti. Primjerice na pjesmi "Gateway of Love", Young sanja o manje bolnoj budućnosti tijekom hipnotizirajućih 10 minuta, što nas uvodi u turobnu "How Ya Doin'?". Young album pak najbolje sažima u mračnom finalu pjesme "Boom Boom Boom" u trajanju od 13 minuta kroz upečatljiv stih: "All I got is a broken heart, and I don’t try to hide it when I play my guitar."

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni