Vije-sti

Nellcote sa

Nellcote sa "So Long, My Friend" najavljuje EP

"So Long, My Friend" dolazi kao najavna pjesma prvog EP-ja zagrebačkog Nellcotea. Predaja i bijeg fokusna su točka ove hipnotizirajuće lo fi folk pjesme koja minimalističkom i mračnom melodijom tjera na još jedno slušanje.

Zvuk novog Nellcotea ogoljen je, a "So Long, My Friend" predvodi mozaik koji će upravo pod nazivom "Surrender" uskoro ugledati svjetlo dana. Pjesma nastala i snimana u intimi sobe preispituje neke već donesene odluke i pomiruje ih, a otpuštanje stvarnosti koja to više nije gotovo da postaje lak zadatak slušajući novu pjesmu Nellcotea. Proganjajući vokal Vinka Ergotića ostaje odjekivati u uhu.

Izlazak EP-ja "Surrender" očekuje se tjedan dana prije koncertne promocije u zagrebačkom KSET-u gdje će Nellcote u punom bendovskom aranžmanu predstaviti nove pjesme, ali i podsjetiti na raniju fazu stvaralaštva Vinka Ergotića i Lovre Boljata. U utorak, 23. svibnja u KSET-u će im se kao predgrupa pridružiti hrvatsko-austrijski don_t go. Ulaznice su u prodaji po pretprodajnoj cijeni od 20 kuna, odnosno 30 kuna na dan koncerta na blagajni KSET-a (Unska 3) i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18). 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni