Vije-sti

Noćni simbol Pariza slavi 30 godina u Beogradu

Noćni simbol Pariza slavi 30 godina u Beogradu

Interes premašuje kapacitet: pola ulaznica otišlo za samo tri tjedna!

Prvo izdanje No Sleep Festivala u Beogradu prati izuzetan interes i za samo tri tjedna redovite prodaje već je otišlo više od pola planiranih ulaznica iako je do početka ostalo nepunih sedam tjedana! Istovremeno, broj zainteresiranih na službenoj event stranici na Fejsbuku, već drugi tjedan premašuje cijeli kapacitet glavne pozornice i konstantno raste. Iako su generalne projekcije za prvu godinu novog Exitovog festivala u Beogradu bile nešto umjerenije, zanimljivo je da broj zemalja odakle dolaze posetitelji već premašio broj 30, što je gotovo pola od brojki jednog Exita! No Sleep Festival u organizaciji EXIT tima i uz podršku popularnog domaćeg brenda Guarana, bit će održan na više lokacija u Beogradu, dok će se centralni događaji uz vrhunsku produkciju održati u Novom Hangaru u Luci Beograd koja će svake noći primati nekoliko tisuća posjetitelja u svoje industrijsko okruženje. Prve noći u četvrtak, 15. studenog, sa specijalnim "Warehouse Rave" nastupom, No Sleep Festival otvorit će veliki Fatboy Slim u društvu DJ Tennisa i Marcela Fenglera, a sljedeće noći na istom mjestu strahovitu postavu čine najtraženiji tcehno izvođači današnjice Nina Kraviz, Dax J, I Hate Models, Aleksi Perala i drugi.

Na red je došao i program treće noći u Novom Hangaru, kada u gigantsku halu u Luci Beograd dolazi noćni simbol Pariza i jedan od najpoznatijih svjetskih klubova Rex, kako bi u subotu, 17. studenog, proslavio 30 godina neumornog rada! Za ovu specijalnu priliku, odabrali su imena koja se godinama unazad čekaju kod nas, pa će treća noć imati čak dva headlinera, slavni francuski duo Cassius i živu ikonu elektronske muzike Lee Burridgea! Specijalni gost kluba Rex i No Sleep Festivala, legendarni engleski maestro, tvorac je možda i najpopularnijeg zvuka na današnjoj sceni, koji spaja i house, i techno, i progressive u sebi na način koji se s lakoćom kreće od krajnje minimalanog do zvuka za najveće pozornice. Burridge u svojim besprijekornim setovima publiku vodi od hipnotičnog plesa, preko prave euforije, pa sve do pravog sanjarenja, po kojem se i zovu njegove uvijek rasprodane zabave - All Day I Dream (ADID)! Od grupe Tyrant koju su osim njega činili Sasha i Craig Richards, pa sve do izdanja za etikete kao što su Global Underground, Innervisions, Hooj Choons i ADID, Lee Burridge je ostao jedan od najutjecajnijih DJ-eva na sceni, a čuveni festival Burning Man danas je praktično nezamisliv bez njegovih setova.

Pariški tandem kojeg čine Phillipe Zdar i Boom Bass, dolaze prvi put kod nas i to s novim albumom i pjesmama na kojima im gostuju Pharrell Williams i Cat Power. Uz Daft Punk i Justice, Cassius se smatraju najvažnijim predstavnicima krajnje specifične francuske house škole i udarnim zvijezdama famozne izdavačke kuće Ed Banger. S njima, takođe rpremijerno dolaze i rezidentica kluba Rex i deep house heroina Molly, te intrigantni Pascal Walter, iskusni glazbeni selektor iz Francuske kojem je odnedavno Beograd postao drugi dom. Domaćini ovog partyja su Petar Cvetković koji noć otvara uz minimalni deep set, te naš proslavljeni DJ i producent Marko Nastić kojem će pripasti čast da zatvori trodnevni program u Novom Hangaru, mjestu u kojem je ove godine održao veliki Retrospektakl i obilježio prvih 20 godina na našoj i svjetskoj sceni.

 

Interes raste: Od idućeg tjedna nove cijene ulaznica!

Zbog velikog interesa, predviđeni kontignenti ulaznica su pred krajem, pa se već idućeg tjedna u prodaji očekuju nove serije ulaznica po višim cijenama. Trenutne cijene za cijeli No Sleep festival su 220 kn za standardnu, te 360 kn za VIP ulaznicu, a prodaju se putem prodajnih mreža Entrio i Ticket Shop i online putem stranice Nosleepfestival.com.

Festivalske ulaznice bit će mjenjane za narukvice koje omogućuju ulaz na sve partyje, tijekom cijelog vikenda koji se proteže od četvrtka navečer do nedjelje poslijepopodne, od 15. do 18. studenog, na više lokacija u Beogradu, počevši od tri velike zabave u Novom Hangaru u Luci Beograd, pa sve do aftera i dnevnih partyjai u poznatim klubovima kao što su Drugstore, 20/44, Šećer i drugi.

 

 

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni