Vije-sti

Novi singl i videospot: Radio Aktiv - Ima li života prije smrti

Novi singl i videospot: Radio Aktiv - Ima li života prije smrti

„Ima li života prije smrti?“ – pita se Radio Aktiv u svojem šestom singlu s hvaljenog trećeg albuma „Zbiljske vježbe“.

Pjesma intrigantnog naslova istoimene knjige dr. Roberta Torrea donosi nadahnute stihove uronjene u melodičnu indie-rock atmosferu i simbolično zaključuje predstavljanje hvaljenog trećeg albuma „Zbiljske vježbe“ uoči objave novih materijala. 

Popratni videospot koji potpisuje Rudi Šrekais realiziran je ljubaznošću Nevena Kepeskog (Media bar), a predstavlja svojevrsnu virtualnu izložbu likovnih djela Roberta Torrea, koja su se sadržajno i atmosferski sjajno uklopila u ugođaj i stihove pjesme. Riječ je o pomalo nesvakidašnjem spoju različitih grana umjetnosti u kojem književno djelo inspirira glazbeno, da bi u konačnici bilo "oslikano" likovnim djelima autora knjige.

"Često mi je prolazilo kroz glavu kako je pjesma legendarnih KUD Idijota “Ima li (ovdje) života prije smrti” ostala instrumentalom pored tako upečatljivog naziva koji kao da govori sve sam po sebi. Prije par godina naišao sam na knjigu dr. Roberta Torrea “Ima li života prije smrti” koja je, između ostalog, utjecala na to da se u podsvijesti počnu “slagati kockice” za moju istoimenu pjesmu. Nakon što je pjesma završena, u daljnjem istraživanju Robertovih djela upoznao sam se i s njegovim likovnim stvaralaštvom koje se ispostavilo sjajnom nadgradnjom pisanoj riječi. Tu u priču stupa Robertov dugogodišnji prijatelj i izdavač Neven Kepeski (Media bar) čijom smo ljubaznošću uspjeli istovremeno vizualno “oslikati” našu pjesmu i dati soundtrack i virtualni “stalni postav” Robertovoj izložbi. Hvala Robert, hvala Neven.” - o pjesmi je rekao njezin autor i frontmen benda Branimir Čubrilo Brane 

Izložba retrospektive djela Roberta Torrea u organizaciji njegovih prijetelja održat će se u zagrebačkom HDLU od 2. do 25. veljače.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni