Vije-sti

Novi spot za Editors

Novi spot za Editors "Ocean of Night" ususret zagrebačkom koncertu

Ususret zagrebačkom koncertu britanski dark indie majstori Editors objavili su spot za pjesmu “Ocean of Night”. Pjesma se nalazi na njihovom petom albumu “In Dream”, a miljenici domaće publike u Tvornicu kulture dolaze u srijedu 2. prosinca u sklopu velike europske turneje kojom promoviraju najnoviji studijski uradak.

Kao i sve vizuale na albumu “In Dream” i ovaj spot je radio renomirani fotograf i umjetnik Rahi Rezvani, kreator spotova za “No Harm”, “Marching Orders” i “Life Is A Fear”. Spot je snimljen na rasprodanom koncertu u Olympia Theatre u Dublinu, a redatelj je dio spota snimao kao dokumenarac te dio kao koncert. Video prikazuje bend na pozornici i iza scene, te portretira Toma Smitha kao frontmena i osobu, a sve kulminira odličnim koncertom.

Editors, jedan od najvitalnijih i najpoznatijih otočkih bendova, peti studijski album su sami producirali, a po izlasku je dobio pohvale za sjajnu produkciju, odvažnost i okarakteriziran kao jako zreo i do sada najraznovrsniji album benda. Po riječima frontmena Tom Smitha na albumu “In Dream” željeli su pokazati da glazba može biti i pop i eksperimentalna. Od početne sanjive, elektronske “No Harm”, orkestralne i dramatične “‘Salvation”, prekrasne “At All Cost” koja pokazuje zrelost u tekstovima, trijumfalne “Marching Orders” sve do “Ocean of Nights” koja je sanjiva uz piano dok ne kulminira, “Life Is A Fear” koja  nabijena synthovima progovara o životnim težnjama ili pak “Our Love” koja je electro-pop, novi album je atmosferičan, tekstualno i vokalno jak, odvažan, praćen elemetima popa i elektronike.  “In Dream” je potpuno nova, beskropomisna umjetnička izjava Editorsa koja obogaćuje njihov zvuk i iza sebe ostavlja čisti rock prethodnog albuma “The Weight Of Your Love”.

Editors kroz svoju bogatu karijeru pokazuju da stalno rastu i razvijaju se. U svojoj biografiji već imaju tri upisana nastupa u Zagrebu od kojih je najsvježiji onaj rasprodani iz rujna prošle godine. Tom Smith, Russell Leetch, Ed Lay, Justin Lockey i Elliot Williams dobro su upoznati s pozornicom Velikog pogona kojoj se vraćaju na jednom od najvećih zagrebačkih koncerata za kraj godine.

Grupa Editors pozvala je sastav Jonathan da ponovo nastupe s njima u zagrebačkoj Tvornici kulture, ali i na koncertima u Bologni i Ljubljani. Prošlogodišnja svirka prije Editorsa u Zagrebu bila je definitivno jedan od prijelomnih momenata u dosadašnjoj karijeri Jonathana. Prvi nastup pred većim brojem ljudi bendu je donio izrazito veću fan bazu i podršku medija te evidentnu naklonost britanskih kolega. Nešto više od godinu dana kasnije Jonathan iza sebe imaju izuzetno uspješnu sezonu koji su planirali zaokružiti koncertima u Zagrebu, Rijeci i Puli te se okrenuti novom albumu planiranom za proljeće. Taj plan je “pokvaren” pozivom britanske indie rock petorke Editors da im se pridruže na nastupima u Sloveniji i Hrvatskoj, što je ogromno priznanje za Jonathan, ali i pokazatelj da dobra glazba nema granica. Bit će to još jedna odlična prilika da, uz pjesme s “Bliss”-a i singla “Getting Closer Is Keeping Us Apart” publici predstave i dio onoga što ih očekuje u 2016. godini.

Ulaznice

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 150 kn, dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 170 kn.

Prodajna mjesta:
Tvornica kulture (Ljudevita posavskog 1)
Entrio prodajna mjesta i www.entrio.hr 
Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr 
Organizator koncerta je Tvornica kulture.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni