Vije-sti

Novo izdanje programa Chui ovu glazbu uz bend Capisconne

Novo izdanje programa Chui ovu glazbu uz bend Capisconne

Nakon premijere programa i odličnog koncerta Chui All Starsa održanog u prepunom Vip Clubu prošli četvrtak, glazbeni program „Chui ovu glazbu“  ide dalje i ovog četvrtka, 05. veljače, predstavlja space jazz bend Capisconne.


Capisconne_fb_oglas_2


Capisconne će ovom prilikom predstaviti svoj novi album „Time Traveling“ objavljen prošle godine. Također program nastavlja sa jam sessionom te će se u drugom dijelu koncerta bendu priključiti trubač Andrej Jakuš i klavijaturist Toni Starešinić. Nakon koncerta DJ D-Gree nastavlja sa setom masnog funka, a najavljuju i akcijske cijene pića pa će u četvrtak sve rakije biti u ponudi po cijeni od samo 9kn.

 Capisconne je space - jazz sastav iz Zagreba. Nastao je iz želje da se spoje kompleksnost jazz improvizacije, prijemčljivost klubske elektronike i ljekovitost ambijentalne glazbe.  Glavne karakteristike njihove glazbene sintakse su melodične teme, pseudo-disko ritmovi i space lounge atmosfere.

 Rad banda kontinuirano traje već neokoliko godina. Capisconne je objavio EP „Activity“ za meksički netlabel „Breathe Compilation“ koji je njemački promotor net glazbe Rowolo.de uvrstio među pet najboljih Creative Commons albuma za 2009. godinu. 2010 objavljuju album Razor, a 2011 komplaciju EP 1. Prošle godine ostvarili su i međunarodnu suradnju s etno sastavom iz Rumunjske „Anton Pann Band“ i kao plod te suradnje nastao je  zajednički CD „Emerging Landscapes“ kojeg je izdala udruga „Nomad“ u suradnji s Rumunjskim kulturnim centrom (ICR).  Na kompilaciji „The next mission“ londonskog labela Dubmission, nalaze se tri skladbe Capisconnea.

 Capisconne vodi iskusni hrvatatski jazz gitarist i skladatelj Ivan Kapec, koji je već objavio dva albuma za Dancing Bear pod svojim imenom Ivan Kapec Trio, (Lancun 2001, i Bava 2003). Potonji je bio i nominaran za diskografsku nagradu Porin kao najbolji jazz album te godine.

Koncert počinje točno u 22:00 i ulaz je slobodan.

Capisconne _0001 (2)

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni