Vije-sti

Objavljen raspored po danima i satnica 14. Seasplash festivala

Objavljen raspored po danima i satnica 14. Seasplash festivala

Do početka 14. Seasplash festivala, najopuštenijeg domaćeg festivalskog događanja u regiji, dijeli nas još samo nekoliko dana. U četiri dana trajanja, od 21. do 24. srpnja, Seasplash će u ovogodišnjem posebnom, soundsystem izdanju, okupiti štovatelje bass glazbe i kulture, koji će imati priliku čuti i vidjeti više od 70 eminentnih regionalnih i međunarodnih imena reggaea, duba, electra, jazza, funka, hip-hopa i srodnih glazbenih pravaca.

Soundsystemi i izvođači su raspoređeni na pet pozornica - MainSplash, LiveSplash, ElektroSplash, SoundSplash i BeachSplash, dok se filmski program u selekciji DORF-a odvija u FilmSplash zoni. Program će trajati svakodnevno, od ranog poslijepodneva pa sve do jutarnjih sati, a uz glazbeni program tu je i besplatan kamping za posjetitelje festivala, niz radionica, bazar, chill out zona i mnoštvo kulturnog i sportskog sadržaja.

Raspored

Nakon nezaboravne prošlogodišnje suradnje, Goulash Disko dolazi ponovo na Seasplash! Ovog puta u dnevnom izdanju s gostujućim programom unutar BeachSplash zone i to u četvrtak 21. srpnja, te subotu 23. srpnja, s početkom u podne pa sve do 20 sati uveče! Goulash Disko ekipa pobrinut će se da se šarena i vesela družina DJ-a i producenata dokotrlja do plaže podno tvrđave Punta Christo i pokrene intenzivno zagrijavanje za večernji dio programa. Tko sve dolazi i kad nastupa pogledajte na stranicama Seasplasha.

Ne treba smetnuti s uma da se ovogodišnje izdanje Goulash Disko festivala, koji se vraća na staro mjesto zločina, u Komižu na Visu, odvija od 7. do 10. rujna! Više o tome na www.goulashdisko.com.

Predstavljeno je i posljednjih trinaest, dosada nenajavljenih izvođača sa Seasplasha. Njihovi su glazbeni pravci različiti, možete očekivati sve, od reggaea, duba i dancehalla, pa do housea i techna. Ples je zagarantiran koji god glazbeni pravac preferirali.

Mladi Homegrown Sound iz Zagreba, svoje je prve selekcije odradio u Mastersu na svima dobro poznatom programu Bass Masters. Uz redovito sudjelovanje u Mastersu utorkom, organiziraju i reggae/dub/dubstep večeri Just Dubwise u sklopu Akc Medike.

Prečudni trio, Low Frequency, nastao je u mračnim odajama legendarnog riječkog Kluba Palach, nazad u danu davne 2012. godine, iz različitih životnih priča, glazbenih korjena i smjerova. Ponukani nedostatkom glazbene ponude što se tiče glazbe koju vole u gradu na Rječini, odlučili su uzeti stvari u svoje ruke i pokrenuti Dub Session u Palachu.

Brada Selecta je dugogodišnji član King Shango Soundsystema. Muziku je počeo puštati 2005. godine. Od tada skupio je preko stotinjak nastupa na svim većim reggae festivalima i događajima u Hrvatskoj, Sloveniji i Bosni.

Pulap Reggae Station počeo je kao projekt za radio emisiju na Radio Puli 2010. god s ciljem promocije reggae i dancehall kulture na ovim prostorima i šire. U tri sezone emitiranja svake tjedan Pulap Reggae Station je dosegnuo do svakog kutka zemaljske kugle i oraspoložio mnoge večeri nedjeljom.

Tricky D, porijeklom Puljanin, je breakbeat ambasador od ranih 90-ih. Jedan od prvih berlinskih underground jungle DJa i aktivista. Sa suradnicima biva aktivan na klupskoj sceni, a 1993. postaje dijelom Elektronautena, prvog njemačkog live jungle benda.

Dugogodišnji reggae/dancehall promotor u Puli, krajem 2009. godine pokrenuo je Exotic Times projekt/kolektiv koji se bavi organiziranjem bashmenta te promocijom reggae kulture na pulskom području. Pokrenuo je niz bashment serijala kao što su Big Rasta Carnival,Rasta Fiesta,Welcome 2 Jamrock te ET Selecta Festival.

Othranjen na reggae i dub klasicima od strane majke sensiMirjane, Baldhead Dred je prošao trnovit put od usijanog asfalta Prexica, preko punk i ska glazbe te se opet vratio tamo gdje je sve počelo.

Karta festivala

Mold Me With Joy je DJ i producent iz Osla u Norveškoj koji ima veliku strast za čudnom glazbom. Voli miješati sve, od organskog do eklektičnog, a posebno ga čini sretnim kada umiješa funky house, žestoki techno i fusion s dozom seksa i ritma.

Ervin i Jan Becele će vas provesti prostranstvima jungle, drum’n’bass i dubstep seta!

Jahstice Sound će vam priuštiti dinamičan presjek stilova reggae i dub glazbe. Kroz njihovu selekciju ćete uživat u zvukovima rootsa sedamdesetih i osamdesetih, new rootsa, neo Rootsa, UK duba i friških dubplata iz cijeloga svijeta.

Mladi i talentirani Isan Hets iz Pule, svoju je ljubav prema elektronskoj glazbi okrunio i prvim nastupima i DJ setovima na partijima. Techno, minimal i tech-house njegove su glazbene odrednice.

Boris Bjelica, DJ Bebetto, rođen je u Puli, gdje i danas živi. Svirao je synth i bubnjeve u više pulskih punk-rock bendova.

16-godišnji DJ Luka, mlada snaga iz obližnjeg Štinjana, i rezident Tjednog DJira u Seasplash Summer Clubu, predstaviti će svoj izbor reggae i dancehall glazbe.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni