Vije-sti

Osam bendova na Open Air koncertu povodom drugog rođendana Glazbene Kuće

Osam bendova na Open Air koncertu povodom drugog rođendana Glazbene Kuće

U subotu 16. rujna s početkom u 14 sati, povodom druge obljetnice novog vodstva zagrebačke udruge za promicanje rock kulture Glazbena Kuća organizira opena air festival u svom dvorištu koje se nalazi na adresi Damira Tomljanovića – Gavrana 12a, koja se nalazi u neposrednoj blizini Mosta slobode tj. na samom početku Bundeka.

Glazbena kuća ovakva događanja organizira, uz proslavu svojeg rođendana s ciljem promocije bandova koji su članovi Glazbene kuće, kao i njihovih prijatelja i suradnika pa će tako ove godine nastupiti čak osam bendova.

Kao glavni bend ove godine izdvajaju sve popularnije punkere Spok Oi! koji su nedavno završili snimanje svog prvog albuma upravo u produkciji Glazbene kuće i čija će se promocija održati baš na ovom festivalu. Pred njih su tu također band u usponu, MetalCore mašina Overpower ili kako sami sebe nazivaju „vratobolno-poskočni metal“, koji će promovirati svoj novi singl „Deceiver“, starosjedioca Glazbene kuće Damir Karajčić sa svojim hard rock bandom Kraya koji također uskoro objavljuju novi album čiji će dio materijala predstaviti ovoga puta, slijede zagrebački old school punkeri Eksodus, prvi band Tomija Phantasme koji je nastao 1983. godine i poznat je po svirkama s bendovima poput Dead Kennedys, U.K. Subs, Exploited, Misfits, GBH, Casualties, Pankrti... StereoNukleoza je trojac koji će vas rasplesati, zabaviti i nasmijati do suza, kako sami kažu „muzikom se bavimo iz zajebancije“ i to je to, varaždinski band Cusravci dolaze u sklopu razmjene bendova između Glazbene kuće i varaždinskog Caffe bar Sloboda, njihovo neobično ime se usjeklo u mnoga srca već na prvom koncertu, a kao što sami kažu; „Neobično izgledamo, neobično zvučimo, neobično se i zovemo. Sviramo od Ekatarine Velike preko Bijelog Dugmeta, Pink Floyda pa sve do naših stvari, jednostavno sviramo ono što volimo“. Pepel Puh je podravski bend koji je teško žanrovski definirati, pjesme ljubavnog, putopisnog i biografskog sadržaja sa zajedničkim nazivnikom – „zajebancija i neozbiljnost“. Kao specijalni gosti festivala će nastupiti Bruto Geto.

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni