Vije-sti

Osebujni The Tiger Lillies cabaret show premijerno u Rijeci

Osebujni The Tiger Lillies cabaret show premijerno u Rijeci

U sklopu jubilarne 30-te godišnjice rada na svoj premijerni dolazak u Rijeku stižu jedinstveni The Tiger Lillies!

Nastali 1989. godine i kako desetljeća prolaze njihov zvuk ostaje jedno od najjedinstvenijih i najoriginalnijih stvari na koje se može naići. Martyn Jacques, predvodnik benda, tekstopisac i osnivač, proveo je većinu svojih dvadesetih godina u stanu iznad bordela u londonskom Sohou, provirivši kroz prozor kroz zujanje Soheovog niskog života. Trebalo mu je dobrih deset godina da taj čudni svijet pretvori u umjetnost, dok je trenirao kao pjevač i tekstopisac. Godine 1989. dobio je prvu harmoniku i Tiger Lillies je mogao krenuti s radom.

Svijet Tiger Lilliesa je taman, osebujan i raznolik, s trenucima duboke tuge, okrutnog crnog humora i neizmjerne ljepote. Ova jedinstvena turneja "Anarchic Brechtian Street Opera Trio" u svijetu svira pjesme o "svemu što ne uključuje lijepe plavokose djevojke i dječake koji trče na livadi" kako bi citirali svog osnivača Martyna Jacquesa. Stoga njihove pjesme pokrivaju sve mračne aspekte života, od prostitucije i ovisnosti o drogama do nasilja i očaja.
Njihova glazba je mješavina prijeratnog berlinskog kabarea, anarhične opere i ciganske glazbe, odjekujući glasove Bertolta Brechta i Jacquesa Brela.

Tiger Lillies odmah su se isticali zbog svog posebnog zvuka i stila, od londonskih pubova do kazališta Piccadilly, od klupica do Sydneyske operne kuće.U nekoliko od najvažnijih događaja u njihovoj karijeri svakako spada nagrada Olivier, koju su osvojili za kultni mjuzik "Shockheaded Peter" i Grammy nominacija za album "The Gorey End".

U posljednja tri desetljeća, Tiger Lillies su "odradili" u prosjeku preko 200 nastupa godišnje i unatoč tome što su toliko vremena provodili na putu uspjeli su izdati više od jednog albuma godišnje (ukupan broj je negdje iznad 30, ali tko broji?). Sudjelovali su na brojnim izložbama diljem svijeta, surađujući s umjetnicima iz svih disciplina: od cirkuskih izvođača do šekspirijskih glumaca, eksperimentalnih plesača do avangardnih fotografa i burlesknih lutkara do ansambala klasične glazbe.

Tiger Lillies šokiraju i zabavljaju na postmoderni način vodvilja, s njihovim neponovljivim in your face stavom, kojima se ne smije uzimati zdravo za gotovo. Odobren od strane benda riječki nastup krasi i jedinstveni vizual, autorski rad dizajnerskog obrta Radnja.

Ulaznice su dostupne u Dallas music shop Rijeka, Dirty old shop Zagreb, na blagajni HKD-a te

sound-report.com
sound report

Glazbeni magazin o domaćoj nezavisnoj sceni